Regele de lângă tine

Devoțional zilnic 18 noiembrie 2019

Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

Dacă ești ca majoritatea creștinilor probabil gândești despre tine că îl iubești pe Dumnezeu. Dar Biblia îți oferă posibilitatea de a te evalua. Onest privind situația, iubești pe semenul tău pe care-l vezi? Sau.. îl tratezi cu indiferență?

Se povestește despre Regina Angliei că într-o zi ce părea promițătoare, îmbrăcată ca un muritor de rând, a ieșit la plimbare. Însă, în scurtă vreme s-a pornit o ploaie torențială. Regina a sunat la ușa primei case solicitând locatarilor împrumutarea unei umbrele cu promisiunea returnării acesteia. Doamna din prag a măsurat-o pe necunoscută din cap până-n picioare si cu o neîncredere evidentă i-a oferit în cele din urmă o umbrelă mai veche, de care considera că s-ar putea lipsi..

A doua zi un trimis al Reginei bate la aceiași ușă și înapoind umbrela ponosită și ruptă rostește câteva cuvinte: Regina Angliei vă mulțumește!! Imaginează-ți neliniștea și regretul aceluia: Dacă aș fi știut??

Dar… tu știi? Tu știi că cel de lîngă tine este chiar frate cu tine? Realizezi tu  că este chiar copilul Regelui, ca și tine de altfel? Poți alege azi să vorbești nepoliticos, să fii ironic, să fii indiferent, sau… poți oferi un zâmbet cald, un răspuns politicos, un gest de bunătate, o îmbrățișare, un mulțumesc, un mic ajutor.

Ia-ți timp pentru fratele tău, arată-i că-ți pasă și că te intereseaza persoana lui. Iubește-l pe Dumnezeu cu adevărat, azi.

Daniel Mihăilă, pastor tineret, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro