Regula celor trei straturi

Devoțional zilnice 25 noiembrie 2018

Ești confuz atunci când alegi hainele? Regula celor trei straturi ți-ar putea veni în ajutor, iar pe munte în situații extreme ți-ar putea salva viața.
Toți exploratorii își doresc hainele potrivite pentru o drumeție pe vreme friguroasă, însă vor să și transpire în același timp, fără să simtă disconfort. Nu toți știu, însă, cu ce să se îmbrace.

De ce este importantă regula celor trei straturi?

Dacă porți haine prea groase și nepotrivite, încercând să eviți hipotermia, te vei încinge prea tare, vei transpira și vei simți un mare disconfort. Dacă porți haine mult prea subțiri, sperând să nu transpiri, ai putea îngheța de frig, iar în situații extreme, însăși viața ta este în pericol.

Soluția? Regula celor trei straturi.

Atunci când mergi pe munte în zilele de toamnă și în cele de iarnă, ai nevoie de trei sau chiar de patru straturi de haine. Fiecare strat are rolul său. Primul strat îți oferă confortul de care ai nevoie, îți ține cald și îți păstrează pielea uscată. Al doilea strat are rolul de a-ți ține cald, iar cel de-al treilea strat te apără de vânt și umezeală.

1. Articolele din primul strat trebuie să absoarbă umezeala și să o transfere către exterior, păstrând pielea uscată.

2. Pentru stratul de izolație (intermediar) ai de ales între un pulover de lână sau un polar, o jachetă de puf sau o jachetă sintetică

3. Stratul exterior are rolul de a funcționa ca un scut în fața intemperiilor, iar pentru aceasta ai la dispoziție două opțiuni: jachetă hardshell sau jachetă softshell.

Asemenea hainelor, caracterul este format din principii şi cel mai frumos caracter este al Domnului Isus. Prin iertarea oferită la cruce, El este dispus să îți spele haina caracterului tău ca să ai parte cu El în Împărăția cerească:

„Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!” Apocalipsa 22,14

Gusti Angheluta – Director Exploratori, Conferinta Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro