Devoțional zilnice

Regula celor trei straturi

Ești confuz atunci când alegi hainele? Regula celor trei straturi ți-ar putea veni în ajutor, iar pe munte în situații extreme ți-ar putea salva viața.
Toți exploratorii își doresc hainele potrivite pentru o drumeție pe vreme friguroasă, însă vor să și transpire în același timp, fără să simtă disconfort. Nu toți știu, însă, cu ce să se îmbrace.

De ce este importantă regula celor trei straturi?

Dacă porți haine prea groase și nepotrivite, încercând să eviți hipotermia, te vei încinge prea tare, vei transpira și vei simți un mare disconfort. Dacă porți haine mult prea subțiri, sperând să nu transpiri, ai putea îngheța de frig, iar în situații extreme, însăși viața ta este în pericol.

Soluția? Regula celor trei straturi.

Atunci când mergi pe munte în zilele de toamnă și în cele de iarnă, ai nevoie de trei sau chiar de patru straturi de haine. Fiecare strat are rolul său. Primul strat îți oferă confortul de care ai nevoie, îți ține cald și îți păstrează pielea uscată. Al doilea strat are rolul de a-ți ține cald, iar cel de-al treilea strat te apără de vânt și umezeală.

1. Articolele din primul strat trebuie să absoarbă umezeala și să o transfere către exterior, păstrând pielea uscată.

2. Pentru stratul de izolație (intermediar) ai de ales între un pulover de lână sau un polar, o jachetă de puf sau o jachetă sintetică

3. Stratul exterior are rolul de a funcționa ca un scut în fața intemperiilor, iar pentru aceasta ai la dispoziție două opțiuni: jachetă hardshell sau jachetă softshell.

Asemenea hainelor, caracterul este format din principii şi cel mai frumos caracter este al Domnului Isus. Prin iertarea oferită la cruce, El este dispus să îți spele haina caracterului tău ca să ai parte cu El în Împărăția cerească:

„Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!” Apocalipsa 22,14

Gusti Angheluta – Director Exploratori, Conferinta Oltenia