Reguli

Devoțional zilnic 22 septembrie 2019

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

„Ca majoritatea băieților de vârsta mea eram îndrăgostit de automobile. Visam la mașina pe care o voi conduce atunci când voi crește mare și între timp orice obiect rotund era un volan, sunetele specifice motorului și schimbării vitezelor se puteau obține foarte ușor și astfel aveam automobil. În clasa a patra m-am înscris la cercul de karting și mă așteptam să fie la fel de simplu precum cu volanul meu închipuit din trecut. O iarnă întreagă, săptămână de săptămână nici nu am văzut volanul. Am învățat în schimb regulile și semnele de circulație și am completat zeci de chestionare rutiere. Când în sfârșit am luat loc în scaunul kartului și am prins volanul în mână am descoperit o grămadă de lucruri ce trebuie făcute ca să se miște mașina. Oricare din ele nu era respectat făcea ca motorul să se oprească. 

Poate ți se par absurde regulile ce ți se impun de cei mai mari, sau poate ai descoperit deja că de multe din reguli nici nu este nevoie. Orice creștere în viața ta o să apară numai dacă alegi calea cea strâmtă a regulilor. Orice regulă are în spatele ei și o mare libertate. Alege azi calea strâmtă și privește această alegere ca un pas absolut necesar pentru a atinge scopul final.”

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro