Renunța la bagaje

Devoțional zilnic 26 septembrie 2019

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

O publicaţie americană a realizat topul celor mai înguste străzi din lume. Recordul este deţinut de o străduță din Germania–Reutlinger, numită Spreuerhofstrasse. Are o lăţime de numai 30,4 cm. Străduţa cea mai îngustă din Italia – Ripatransone are numai 35,5 cm; iar Strada Parlamentului din Anglia –  Exeter are o lăţime de 63,5 cm. 

Între acestea, o stradă din Braşov, se regăseşte în clasamentul american. Construită în secolul XV, Strada Sforii în cel mai îngust punct are doar 109 cm. Lungimea străzii este de 83 de metri.

Anul trecut, împreună cu un grup de olimpici la religie am mers pe această stradă. Dar ca să putem intra pe ea, a trebuit să facem un lucru esențial: să renunțăm la toate bagajele și la tot ce ne împiedica să intrăm pe această cale îngustă.

Așa este și cu cărarea îngustă ce merge spre viața veșnică. Trebuie să o cauți cu toată inima ca să o poți găsi, iar atunci când o afli, trebuie să renunți la toate poverile și bagajele pământești dacă vrei să intri și să mergi pe ea până la capăt.

La final, îți lansez două provocări:

1. Dacă ajungi în Brașov, caută Strada Sforii!

Lucian Răcilă, director departament educaţie

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro