Restaurant vegan adventist din Australia, pe locul 1 regional în TripAdvisor

Un restaurant vegan adventist dintr-o localitate turistică foarte populară în Australia a fost cotat pe primul loc în regiune de TripAdvisor.

Povestea localului Manna Heaven ar fi una a unei afaceri de succes dacă restaurantul deţinut de Biserica Adventistă din Byron Bay ar fi un business obișnuit. Însă iniţiativa este, de fapt, un proiect caritabil și misionar care, la șapte ani de la înfiinţare, se bucură de aprecierea clienţilor săi și de un respectabil loc întâi în topul celor 231 de restaurante din regiune, alcătuit de TripAdvisor.

Totul a pornit după ce membrii bisericii adventiste locale și-au dat seama că ar putea extinde succesul evenimentului caritabil prin care, o dată pe săptămână, ofereau hrană caldă pentru până la 300 de oameni nevoiași, doar cu ajutorul voluntarilor din comunitate. Anita Carvill, managerul proiectului la acea vreme, declara la lansarea restaurantului că „toată ideea este să servim comunitatea noastră și să îi oferim ceva înapoi”. „E ușor să vorbești despre dragostea lui Dumnezeu în toate clișeele corecte, dar ca să îi slujești pe oameni trebuie să fii acolo unde cauciucul se întâlnește cu asfaltul (la firul ierbii, n.r.)”, spunea Carvill, care avea doar 29 de ani la acel moment.

Restaurantul a apărut ca următorul pas după acel proiect caritabil. Acum localul poate servi același meniu vegan delicios în fiecare zi a săptămânii (mai puţin sâmbăta), iar tot profitul pe care îl face îl reinvestește în proiecte caritabile.

Întregul proiect a fost pus în mișcare cu ajutorul voluntarilor. De la ridicarea unei clădiri de 250.000 de dolari australieni, la mobilarea ei, de la scaun la cuţit, totul a fost donat de biserică și de membrii comunităţii locale. Localul este, de altfel, gândit ca un centru de influenţă în care clienţii pot nu doar să își satisfacă foamea cu cele mai sănătoase alimente, ci și să înveţe despre hrana sănătoasă și despre motivaţia spirituală din spatele adoptării acestui tip de alimentaţie de către adventiști. Restaurantul expune, pe lângă vitrinele cu alimente, și câteva vitrine cu cărţi, de unde clienţii își pot hrăni și sufletul, nu doar stomacul. Iar pastorul local, împreună cu alţi membrii ai bisericii, vizitează des restaurantul în timpul săptămânii pentru a participa la discuţiile pe teme spirituale care se nasc la confluenţa celor două paradigme: trup sănătos și minte sănătoasă.

Pitorescul zonei în care este localizat restaurantul atrage anual circa 1,7 milioane de turiști din Australia și din străinătate. Byron Bay, căci așa se numește locul, este situat în cel mai estic punct al Australiei, acolo unde se află Farul Cape Byron, construit acum mai bine de 100 de an. Cei care urcă toate treptele acestui far sunt răsplătiţi cu o priveliște a întregii zone, a plajelor, a Oceanuli Pacific și a balenelor care pot fi văzute cu ușurinţă între lunile iunie și noiembrie, atunci când are loc migraţia lor anuală.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro