Devoțional zilnic

Restauratorul

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

Se spune că într-un sat izolat din Alpii Elvețieni poate fi văzută frumoasa catedradală Mountain Valley.  Printre atracțiile ei era și orga cu tuburi. Mulți veneau de departe doar pentru a o auzi.  Într-o zi însă s-a întâmplat ceva și orga a început să cânte fals.  

Au fost chemați muzicieni și specialiști pentru a o repara, dar nici unul din ei nu a reușit să găsească problema. Orga era un instrument unic, creat special pentru acea biserică.  Printre cei care au venit să asculte muzica orgii era și un bătrân care atunci când a aflat că orga nu mai funcționează corect, s-a oferit să o repare.

Două zile a muncit, însă nu s-a auzit nici un sunet. Însă a treia zi, la prânz, orga a început să cânte.  De mult nu mai auziseră sătenii orga cântând, ceea ce i-a făcut pe toți cu mic, cu mare să meargă spre catedrală.

Înăuntru, bătrânul cânta la orgă.  După ce și-a încheiat repertoriul, bătrânul a fost întrebat: “Cum ai reparat-o? Cum de ai reușit ceea ce nu au putut face nici specialiștii?”

“Eu sunt cel care am construit orga acum 50 de ani”, a spus bătrânul.  “Eu am creat-o, iar acum tot eu am restaurat-o.”

 Asta a făcut și Isus pentru noi.  El ne-a creat, și pentru că ne cunoaște atât de bine, tot El a venit pentru a ne așeza înapoi la locul desemnat de El în creație.

Benjamin Stan