Restructurări masive la Deutsche Bank: dispar 18.000 de locuri de muncă

Cel mai mare plan de restructurare efectuat de o bancă de investiţii după criza financiară va fi pus în aplicare de Deutsche Bank. Se vor desfiinţa 18.000 de locuri de muncă.

Banca va renunţa la activităţile sale globale de tranzacţionare de acţiuni şi derivate şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare. Cea mai mare parte a activităţilor de tranzacţionare de acţiuni şi derivate are loc la New York şi la Londra, dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că vor avea loc concedieri şi în Germania, informează Agerpres.

Echipe întregi de angajaţi Deutsche Bank din Tokyo și de la alte sedii din Asia au aflat luni că posturile lor vor fi desfiinţate. La Londra, o parte din personal a încetat să lucreze imediat ce i s-a spus că activitatea sa va înceta contractual la ora 11:00. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că scopul schimbărilor radicale este acela de a face banca „mai puternică”, relatează BBC.

Consiliul director Deutsche Bank s-a reunit duminică pentru a conveni asupra schimbărilor, acesta fiind unul dintre cele mai ample anunţuri de reducere a numărului de locuri de muncă la o bancă importantă după 2011, când HSBC a anunţat că va desfiinţa 30.000 de posturi.

Deutsche Bank anticipează o pierdere netă de 2,8 miliarde de euro (3,1 miliarde de dolari) în trimestrul al doilea, ca rezultat al costurilor de restructurare, şi pierdere pe ansamblul anului. În acest fel, Deutsche va înregistra pierderi în patru din ultimii cinci ani.

Luna trecută, acţiunile băncii au scăzut la un minimum record.

Deutsche Bank AG speră să-şi îmbunătăţească rezultatele financiare sau chiar să revină pe profit în 2020, dar „există incertitudini semnificative în previziuni”, a afirmat, luni, directorul financiar al băncii.

Luni dimineaţă, acţiunile Deutsche Bank înregistrau un avans de peste 3% la Bursa din Frankfurt, ajungând la cel mai ridicat nivel din data de 2 mai.

În aprilie 2019, preşedintele american Donald Trump chema în justiţie Deutsche Bank pentru a o împiedica să prezinte documente interne Congresului, amintește RFI. Timp de 20 de ani, banca germană a fost principalul finanţator al imperiului Trump.

O comisie a Camerei Reprezentantilor cerea documente despre împrumuturile şi afacerile familiei Trump, în cadrul unei investigaţii privitoare la posibilul amestec rusesc în alegerile prezidenţiale din 2016.

După un calcul făcut de Wall Street Journal, instituţia germană i-ar fi acordat de-a lungul anilor mai bine de 2,5 miliarde de dolari, în timp ce restul băncilor refuzau să facă afaceri cu un magnat ce a falimentat de mai multe ori.

Fondată în 1870, Deutsche Bank a fost mult timp o sursă de finanţare şi de consultanţă pentru companiile germane care au dorit să se extindă în străinătate sau să atragă fonduri pe pieţele de obligaţiuni sau de acţiuni, rol pentru care a fost sprijinită discret de guvernele de la Berlin, scrie Adevărul.

Restructurarea masivă a băncii de investiţii ar putea îngreuna acest rol al băncii şi ar inversa extinderea începută în 1989 prin achiziţia băncii Morgan Grenfell din Londra şi care a continuat prin preluarea Bankers Trust în Statele Unite.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro