Rețete pentru a greși corect

Devoțional zilnic 19 septembrie 2019

Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

Cât este de adevărat! Toți greșim. În multe feluri… Și dacă ar fi să ne gândim în câte feluri, ar fi o listă foarte lungă. Dar astăzi ne concentrăm pe vorbire. Nu toți au slăbiciunea asta, dar cei mai mulți dintre noi greșim aici. Și cum să nu fie așa? Părinții mă enervează, eu ripostez! Profesorii au prea multe cerințe, eu comentez (mai în șoaptă, ce-i drept!). Fratele meu îmi intră prea mult pe teritoriu și doar n-o să stau cu mâinile în sân.

Și cu toate acestea, ce pot face? Stă în puterea mea să fac ceva? Da! Să vorbesc mai puțin. Și nu mă refer la orele de curs, ci atunci când părinții au nevoie de ajutorul meu, când profesorii mă provoacă la un proiect interesant. Ce-ar fi să fiu mai îngăduitor cu fratele meu, că doar sunt modelul lui (mi-a zis-o de multe ori).

Azi îmi propun să nu mai greșesc în multe feluri. Voi începe cu vorbirea. Voi fi mai calm. Voi vorbi mai puțin. Voi fi mai blând. Și mâine la fel!

Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro