Roagă-te și tu!

Devoțional zilnic

Moise a văzut că poporul era fără frâu, căci Aaron îl făcuse să fie fără frâu, spre batjocura vrăjmașilor săi; – Exodul 32:25

Ai făcut vreodată ceva rău și te-ai așteptat să fi pedepsit ,dar ai scăpat fără să știi de ce?

Moise se afla pe munte, unde stătea de vorbă cu Dumnezeu, și Dumnezeu i-a dat tablele cu cele 10 porunci scrise cu degetul său.

Aaron se afla la conducerea poporului în lipsa lui Moise. Cum Moise întârzia prea mult, oamenii din popor au venit la Aaron cerând să le facă un vițel de aur la care să se închine și care să îi reprezinte și să meargă înaintea lor. Atunci Aaron, fără să evite acest lucru, a și făcut acel vițel de aur. După ce l-a terminat, au venit înaintea lui, i s-au închinat și au dansat în jurul lui. Poporul ajunsese fără frâu din cauza lui Aaron. El trebuia să aibă grijă de popor, să îi conducă și să îi sfătuiască, și tocmai el a fost cel care le-a făcut acel idol la care s-au închinat.

Moise ,coborând de pe munte, și văzând ce se întâmplă cu poporul, a aruncat tablele legii și le-a spart. A dărmat vițelul de aur și l-a ars. 3000 de israeliți au murit in acea zi pentru acel păcat.

Poate te întrebi, ce s-a întâmplat cu Aaron? Nu e interesant că tocmai cel care făcuse vițelul de aur, cel care făcuse pe Israel să păcătuiască, cel care îi făcuse fără frâu și spre batjocura vrăjmașilor, să scape și să nu fie între cei 3000 de oameni morți?

De ce Aaron nu a murit în acea zi?

În Deuteronom 9:20 ,Moise ne spune că Domnul a fost foarte mâniat pe Aaron și dorea ca să îl piardă, dar…de ce nu a murit Aaron?

Moise s-a rugat pentru el! Aaron trebuia să fie pedepsit, dar Moise a mijlocit pentru el la Dumnezeu.
Te-ai rugat vreodată pentru cineva? Ai mijlocit pentru cineva înaintea lui Dumnezeu? Această povestire biblică ne arată că atunci când te rogi pentru cineva poți să îi salvezi viața. Nu uita, rugăciunea este foarte importantă! Nu uita să te rogi pentru cei din familia ta și pentru prietenii tai!

Ciprian Tautan, Conducator de Zona – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit