Devoțional zilnic

Rut – alegere și credincioșie

Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu.” Rut 1:16

În casa soacrei sale, Rut a avut ocazia să audă şi să vadă o mulţime de lucruri pe care le-a comparat cu cele din poporul ei. Este lesne de înţeles că Rut a făcut o mulţime de descoperiri interesante în legătură cu obiceiurile acestor străini refugiaţi din Israel din cauza sărăciei.

Probabil că cel mai mult i-a plăcut lui Rut frumuseţea relaţiilor de familie şi a comportamentului faţă de ceilalţi din casă. Poate că în puţinii ani petrecuţi cu soţul ei. Rut a descoperit ce înălţător este să fii respectată, iubită, ajutată, înţeleasă şi încurajată atât în vremurile bune, cât şi în necazuri. Este lesne de înţeles de ce a ales Rut să rămână cu soacra ei, în loc să se întoarcă în casa părinţilor ei. Un simplu calcul diferenţial i-a fost de ajuns pentru a lua hotărârea cea mare a vieţii sale. Ea a decis să o urmeze pe Naomi oriunde, să se închine Dumnezeului ei şi să aparţină poporului ei. Cel puţin ultimele două făgăduinţe au făcut din Rut un nume de valoare în istoria sfântă a lui Israel.

Rut L-a ales pe Dumnezeul soţului ei şi al familiei lui, pentru că în casa lor era o adevărată cunoaştere de Dumnezeu şi o bună mărturie despre adevărata închinare adusă Lui. Ea a înţeles că acest Dumnezeu este bun, mai bun decât toţi dumnezeii, şi a ales să-L slujească şi să I se închine. Din această alegere s-au născut celelalte. Calităţile personale de hărnicie, modestie şi credincioşie erau construite pe această temelie spirituală.

Succesul la un pas de tine:

Ce loc ocupă viaţa religioasă între priorităţile tale? Se pare că persoanele religioase au cele mai mari satisfacţii în toate domeniile vieţii. Poţi încerca.