Să luminezi

Devoțional de seară

Voi sunteţi lumina lumii… Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:14-16

O simplă faptă a credinţei poate face foarte mult şi poate contribui la salvarea unui suflet. Am experimentat această realitate în familia noastră.

Un doctor care lucra într-un spital din Zambia nu va şti niciodată ce impact mare a avut asupra pacienţilor lui simplul fapt că se ruga. Una dintre paciente a fost bunica mea. Impactul acţiunilor sale a avut un efect pozitiv asupra familiei mele de-a lungul generaţiilor.

Bunica mea a avut la un moment dat o problemă medicală pentru care era nevoie de o operaţie urgentă. După ce doctorul a intrat în sala de operaţii, a spus: „Mai trebuie să mai fac un lucru înainte de a începe operaţia. Vreau să mă rog cu dumneavoastră şi, de asemenea, să mă rog ca operaţia să decurgă bine.”

Acestea fiind spuse, a plecat capul pentru rugăciune „Doamne, Tu eşti Marele Medic. O încredinţăm pe această femeie şi această operaţie în mâinile Tale pricepute. În numele Tău m-am rugat. Amin.”

Bunica mea, care la acea vreme nu era credincioasă, a fost atât de impresionată de rugăciunea medicului, încât, în acel moment, a hotărât să devină membră în biserica din care făcea parte medicul. Ea a apreciat foarte mult şi a fost atinsă de credinţa acelui doctor în puterea lui Dumnezeu. A fost convinsă că trebuia să aparţină unei biserici care credea în Biblie.

Deşi bunica mea nu mai este printre noi, părinţii mei, fraţii şi surorile mele si toţi copiii noştri urmează paşii bunicii noastre, care a ales, într-un timp de incertitudine, să creadă în Dumnezeu.

Sper ca într-o zi să îi pot mulţumi acelui doctor care i-a „vorbit” bunicii mele despre credinţă – doar prin rugăciune.

Este important să observăm că faptele simple ale credinţei pe care le facem pentru ceilalţi pot avea o influenţă de durată în a-i aduce la împărăţia lui Dumnezeu. Sunt sigură că acel doctor va fi şocat să vadă atât de multe stele în coroana lui datorită unei singure rugăciuni. Atunci îi vom putea povesti că acea rugăciune i-a schimbat viaţa bunicii pentru totdeauna şi a avut impact şi asupra restului familiei de-a lungul mai multor generaţii.

Să facem ca lumina noastră să strălucească pentru Isus!


Grace Phiri Bwalya

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit