Să ne amintim cuvintele

Devoțional zilnic 17 septembrie 2019

Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

Doamne ce rău mi-a părut! Doar câteva cuvinte, nici măcar un minut și frumosul ce s-a construit în ani de zile, s-a spulberat pentru totdeauna. De-aș fi putut să tac, sau să vorbesc altcumva, de-aș fi putut da timpul înapoi, ce bine ar fi fost… 

 Astăzi este timpul pe care îl poți trăi fără regrete. Este timpul în care cuvintele, tastele, clik-urile tale pot construi amintiti frumoase. Zidește în cei pe care îi vei întâlni, aprecieri, încurajări, sfaturi înțelepte. Fă un pas mai aproape de desăvârșire folosindu-ți darul vorbirii cu înțelepciune. 

 Și dacă singur simți că nu vei reuși, împleteșteți dorința cu rugăciunea: „Pune o strajă gurii mele”! I-ați cuvintele din Cuvânt și trăiește o zi a biruințelor savurate de toți cei pe care îi vei întâlni.

Robert Mandache, pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro