Să rămâi în Hristos

Devoțional zilnice 31 decembrie 2018

Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi.[…] Harul Domnului Isus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin. – 2 Corinteni 13:11,14

Am ajuns la 31 decembrie, sfârşitul anului! Astăzi, înainte de apus, în multe adunări adventiste de ziua a şaptea se vor organiza servicii speciale de închinare. Acestea sunt ocazii unice în care oamenii să îşi exprime recunoştinţa faţă de Dumnezeu pentru că i-a binecuvântat pe parcursul anului şi să îşi pună obiective spirituale noi pentru noul an. Exact acest spirit ar trebui să ne însufleţească pe noi astăzi.

În 1890, Ellen White a scris o scrisoare lungă unui cuplu care îşi pierdea zelul spiritual. Să citim câteva fragmente cu gândul că ne-ar fi fost adresate nouă: „Există speranţă pentru amândoi; caracterul vostru poate fi schimbat, dacă doriţi acest lucru. Se poate chiar acum, nu este prea târziu ca să faceţi chemarea şi alegerea voastră sigure. Există un izvor pentru Iuda în Ierusalim. Aici puteţi fi spălaţi şi puteţi fi curaţi. Isus vă va curăţi de orice păcat dacă vă pocăiţi de orice păcat şi vă pocăiţi sincer. Ah, dacă aţi vedea şi simţi nevoia de a ţine pasul cu conducătorul, Isus Hristos. Înălţaţi crucea, negaţi eul, smeriţi-vă inimile înaintea lui Dumnezeu şi puteţi scăpa din plasa lui Satana.”

„Daţi un sens nou vieţii şi muncii voastre. Reprezentaţi-L pe Isus în caracter. Amândoi aveţi nevoie de această transformare înainte de a fi potriviţi pentru lucrarea lui Dumnezeu. Dacă veţi folosi cât mai bine capacităţile date vouă de Dumnezeu şi veţi umbla şi lucra în Duhul Stăpânului, chiar şi acum viaţa voastră poate să fie un succes glorios. Domnul vă va primi pe voi şi familia voastră dacă lucraţi acum cu un scop şi veţi putea primi cununa slavei care nu se veştejeşte, rezervată în ceruri pentru toţi cei care iubesc venirea Sa” (Scrisoarea 23, 1890).

Poate că ai petrecut prea mult timp în acest an captivat de lucruri care nu au o semnificaţie veşnică. Te rog, nu lăsa ca ultimele ore ale acestei zile să treacă fără a te preda necondiţionat scumpului nostru Domn şi Mântuitor Isus Hristos. După cum bine ştii, există un cer minunat şi o coroană plină de slavă care te aşteaptă. „Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa” (Apoc. 3:11). Să rămânem credincioşi până în acea fericită zi în care speranţa noastră va deveni realitate şi vom fi din nou uniţi cu familia din cer. Dumnezeu să te binecuvânteze şi să te păzească până atunci!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro