Să rămânem în Hristos, sursa puterii

Devoțional zilnice 3 octombrie 2018

Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpâniri. (Coloseni 2:9,10)

Domnul Isus Hristos lucrează prin Duhul Sfânt, pentru că este reprezentantul Său. Prin El, Hristos umple sufletul de viaţă spirituală, trezind energiile spre bine, curăţindu-l din punct de vedere moral şi pregătindu-l, făcându-l vrednic pentru împărăţia Sa. Isus Hristos are mari binecuvântări pregătite pentru noi, daruri bogate pe care să le ofere oamenilor. El este Sfetnicul cel minunat, infinit în înţelepciune şi tărie şi, dacă vom recunoaşte puterea Duhului Său şi ne vom supune pentru a fi modelaţi de ea, vom fi atunci desăvârşiţi în El. Ce gând extraordinar este acesta! În Hristos „locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveţi totul deplin în El.”

Inima omenească nu va cunoaşte niciodată fericirea, până când ea nu se va supune pentru a fi modelată de Duhul lui Dumnezeu. Duhul armonizează sufletul născut din nou cu Modelul, care este Isus Hristos. Prin influenţa Duhului, vrăjmăşia împotriva lui Dumnezeu este schimbată în credinţă şi iubire, iar mândria, în umilinţă. Sufletul înţelege frumuseţea adevărului, iar Hristos este onorat prin valoarea şi perfecţiunea caracterului. Când aceste schimbări au loc, îngerii izbucnesc în cântări de laudă, iar Dumnezeu şi Domnul Hristos se bucură de sufletele care sunt modelate după chipul şi asemănarea divină. (Review and Herald, 10 februarie 1903) Iehova, Emanuel, este Acela în care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei, în care locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii (Coloseni 2:3,9). Să fii adus în legătură cu El, să-L cunoşti, să-L ai în inima ta, atunci când ea se deschide din ce în ce mai mult ca să primească însuşirile Sale, să cunoşti iubirea şi puterea Sa, să ai bogăţiile de nepătruns ale Lui, să cunoşti tot mai mult „care este lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea dragostei lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu” – „aceasta este moştenirea robilor Domnului, aşa este mântuirea care le vine de la Mine, zice Domnul” (Efeseni 3:18,19; Isaia 54:17). (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 39)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro