Să strălucești în colțul în care ești

Devoțional zilnice 3 ianuarie 2019

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde. – Isaia 65:24

Era timpul să plecăm la ora de rugăciune de miercuri seara. Miguel, soţul meu, m-a grăbit să ies din casă pentru că le promisese unor vecini să îi ia şi pe ei. I-am sugerat să luăm maşina mea, pentru că trebuia să îi fac plinul. După lucru fusesem la benzinărie, dar erau prea multe maşini care aşteptau, aşa că am venit acasă. Miguel şi-a exprimat nemulţumirea, mai în şoaptă, că întotdeauna aştept să se aprindă becul de la rezervor înainte să fac plinul, dar a fost de acord să alimentăm în drumul nostru spre biserică.

Miguel nu a mers pe drumul pe care mergeam de obicei. M-am încruntat puţin din cauza soarelui care apunea şi îşi trimitea razele prin parbriz şi nu m-am putut abţine să nu spun că „noi” greşisem alegând să mergem pe Yellowhead Trail. Era foarte aglomerat şi se circula pe o singură bandă. Înaintând puţin, ne-am dat seama că era un accident în faţă. Am văzut o ambulanţă, o maşină de pompieri şi alte câteva maşini oprite pe marginea şoselei. Imediat am recunoscut un cuplu de la biserică stând acolo. Lângă ei era maşina lor avariată! Din nefericire, intraseră în spatele unui vehicul care, la rândul lui, ricoşase într-un al treilea vehicul. Miguel a tras imediat pe dreapta. Am sărit din maşină şi am mers repede la prietenii noştri.

Membrii de la biserica noastră, o familie mai în vârstă, erau vizibil zdruncinaţi de accident, dar nu erau răniţi. Primii paramedici i-au pus uneia din femeile implicate în accident un guler cervical şi apoi au pus-o pe targă. „Nu are răni care să îi pună viaţa în pericol,” ne-au asigurat ei. Al treilea şofer, după ce am făcut schimb de numere de telefon, a plecat, slavă Domnului! Nu am putut să plecăm înspre biserică şi să îi lăsăm pe prietenii noştri să aştepte singuri maşina care trebuia să îi remorcheze. Aşa că am sunat la biserică şi i-am spus cuiva de acolo ce se întâmplase, iar ei ne-au asigurat că se roagă.

Pentru că noi nu am putut merge la biserică, am făcut ce am ştiut mai bine. Biblia ne spune că în toate să aducem mulţumiri (1 Tesaloniceni 5:18). Aşa că, acolo, am început să cântăm şi să Îi aducem laudă lui Dumnezeu pentru grija Sa faţă de toţi cei implicaţi în accident. Am citit Psalmul 100 şi am spus câteva experienţe despre bunătatea lui Dumnezeu până a ajuns maşina de remorcat. Între timp le-am vorbit despre Isus celor de la ambulanţă, şoferului remorcii şi poliţiştilor care încă mai erau acolo.

Luminează în orice colţ întunecat te-ai afla!

Sharon Long (Brown)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro