Sagrada Familia

Devoțional zilnic

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Orice turist care a vizitat frumosul oraș spaniol Barcelona a fost cu siguranță impresionat de o clădire foarte renumită: Bazilica Sagrada Familia (Biserica Familia Sfântă).

Chiar dacă a fost ridicată în anul 1882, această minunată construcție al cărei architect a fost celebrul Antonio Gaudi nu a fost încă terminată! Sunt mai multe motivele însă două dintre ele sunt proeminente. Această biserică imensă a fost construită exclusiv din donații. Arhitectul, care și-a petrecut ultimii 15 ani din viață pe șantierul acestei clădiri nu a dorit să împovăreze statul spaniol sau biserica catolică. El a fost sigur că valoarea clădiri va crește dacă vor contribui cât mai mulți oameni. Apoi, când a fost întrebat despre momentul finalizării lucrării Gaudi a răspuns prin acea frază celebră: “Clientul meu nu se grăbește!”

Poate că ești tentat să crezi că tu crești greu, că dezvoltarea ta durează prea mult.

Dumnezeul nostru nu se grăbește! Doar vrea ca din tine să rezulte ceva trainic, ceva maiestuos. Și asta nu se întâmplă niciodată repede.

Lasă-l și azi pe Isus să mai pună o “cărămidă” la construcția ta!

Mihai Brașov, Pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit