Salvat în timp ce salva

Devoțional zilnic 7 iulie 2019

Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

Am auzit demult o povestire despre trei bărbați care au pornit spre un sat învecinat deși afară era viscol.  Pe drum unul dintre ei a cedat frigului și a căzut. Știind că dacă prietenul său va rămâne acolo, va muri, Ioan a încercat să îl ridice. Însă celălalt bărbat i-a spus să îl lase acolo, căci altfel vor muri toți trei. Dar Ioan a refuzat și a ales să își ajute prietenul.  Văzând că ar dura mult mai mult să ajungă la destinație, al treilea bărbat i-a părăsit pe cei doi.  Cu greu însă, Ioan a continuat să își poarte prietenul prin nămeți pentru a-l salva.  Defapt însăși dorința aceasta l-a ajutat pe Ioan să abandoneze deși era epuizat.  În câteva ore, ambii au ajuns în sat, în timp ce din nefericire prietenul care i-a abandonat nu a mai ajuns niciodată.

Ioan a fost salvat tocmai pentru că și-a luat timp să-și ajute prietenul la nevoie, la fel cum și noi ne vom bucura atunci când vom ajuta pe cei din jurul nostru.  De fapt atunci noi vom fi și mai aproape de Dumnezeu.

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro