Devoțional zilnic

Samson – nazireul predestinat

Femeia a născut un fiu şi i-a pus numele Samson. Copilul a crescut şi Domnul l-a binecuvântat. Judecători 13:24

Naşterea copiilor este un fapt natural, dar şi învăluit în mister.

Acest lucru marchează semnificativ viaţa fiecărei familii. Atunci când lipsa copiilor se prelungeşte, se instalează un sentiment de inutilitate şi neîmplinire. Vorbind în termenii gândirii locale, diverşii scriitori inspiraţi s-au referit simplu la faptul că „femeia nu putea să nască” sau „nu putea să aibă copii”. Această lipsă este considerată o formă de neputinţă şi suferinţă.

Adesea Dumnezeu a intervenit în viaţa familiilor din Scriptură şi de fiecare dată efectul a fost apreciat ca o minune de primă importanţă. De fiecare dată, copiii făgăduinţei lui Dumnezeu au avut un loc în planul Său. Dumnezeu avea deja un program pentru ei.

În Israel era din nou nevoie de un bărbat viteaz şi puternic, prin care Dumnezeu să îl elibereze pe poporul său aflat în robie. Familia lui Manoah din seminţia lui Dan a fost aleasă pentru această misiune.

Îngerul Domnului i s-a arătat mai întâi viitoarei mame, pentru a o anunţa că va naşte un fiu şi pentru a-i descoperi planul pe care îl avea cu acel copil. De aceea, stilul de viaţă al copilului şi al părinţilor lui trebuia să fie deosebit. Acest lucru este numit în Scriptură „nazireat’. Dementele distinctive erau: abţinerea de la alcool, păstrarea părului capului netuns şi evitarea alimentelor necurate şi chiar păzirea de atingerea lucrurilor declarate de Dumnezeu ca impure. Samson s-a născut conform făgăduinţei lui Dumnezeu şi Duhul Domnului a venit peste el, declanşând seria de fapte supranaturale ale eliberării.

Succesul la un pas de tine:

Crezi că stilul de viaţă mai are încă importanţă în realizarea performanţelor personale? Ia în consideraţie influenţa factorilor de sănătate asupra stării generale de bine şi asupra capacităţii de a face faţă solicitărilor. Cu siguranţă, ai schimbări de făcut.