Saul – moment de sinceritate

Devoțional zilnic 22 aprilie 2019

Şi a zis Iui David:„Tu eşti mai bun decât mine, căci tu mi-ai făcut bine, iar eu ţi-am făcut rău.” 1 Samuel 24:17

Era greu de crezut ca Saul să mai poată avea vreo sensibilitate spirituală după atâtea încercări de a-l îndepărta pe David. Ne-am fi aşteptat ca inima lui să fie complet împietrită în ura sa fără temei. Dar episodul din gura peşterii En-Ghedi a demonstrat că Saul se ma afla încă în timpul de har. Înmuierea inimii sale, chiar şi numai pentru câteva momente, demonstrează faptul că Duhul Sfânt încă mai putea lucra în viaţa lui ca individ, candidat la mântuire. Chiar dacă îşi ratase rolul ca împărat al lui Israel, viaţa lui personală încă îl mai interesa pe Dumnezeu.

Fiind atins în inimă de cuvintele şi faptele lui David, Saul şi-a recunoscut păcatul de a lupta fără temei împotriva lui. Era un timp de o valoare inestimabilă pentru sufletul lui Saul. El putea construi pe acest semnificativ moment de sinceritate şi să-şi refacă viaţa spirituală ruinată de excese şi abuzuri. Putea să se lupte împotriva duhurilor rele care-i bântuiau sufletul şi să alunge stăpânirea lor din viaţa sa.

Zile ca acestea din viaţa lui Saul sunt momente de aur pentru multe suflete aflate în întunericul înstrăinării şi al urii cronice. Această experienţă poate fi un veritabil kilometru zero, un nou început, o nouă şansă spre adevăr şi lumină. Ocazia poate fi fructificată sau poate fi irosită. Momentele de sinceritate sunt adevărate ore astrale ale mântuirii personale. Interesul lui Dumnezeu în refacerea şi recâştigarea sufletului este evident în asemenea clipe de har personal.

Succesul la un pas de tine:

Ce vei face în următorul moment de sinceritate? Profită de ocazie pentru a porni pe un nou drum!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro