Scăldată în cuvintele Sale

Devoțional zilnice

Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia. – Coloseni 4:6

Acum ceva ani m-am apucat de una singură să pregătesc prima mea mancare vegetariană din tofu. Era în ton cu schimbarea stilului meu de viaţă în privinţa mâncatului mai sănătos. Am început pregătirile fără să mă documentez înainte asupra procesului de transformare a unei bucăţi simple de tofu într-o mâncare delicioasă. La urma urmei, cât de greu putea fi? Terminând celelalte feluri, am pregătit rapid tofu adăugând puţină sare, condimente şi sos de cocos. Aroma era îmbietoare. Eram mândră de mine şi mi-am pus în farfurie câte puţin din ceea ce pregătisem.

M-am aşezat să mănânc, dar prima gură din tofu a fost groaznică. Ce nu făcusem bine? M-am descurajat. Cum o să mă descurc cu această schimbare a stilului de viaţă? După ce m-am consultat cu alţii, care îmi oferiseră mese copioase din feluri pregătite cu tofu, am învăţat secretul de a-i da aromă acestui substitut al cărnii, bogat în proteine şi lipsit de gust: marinada. Cu timpul, am învăţat diferite metode de pregătire a bucăţilor de tofu, toate adăugând savoare produsului final. Recent a apărut tofu aromatizat, care le face viaţa mai uşoară bucătarilor vegetarieni.

Am învăţat nu doar o lecţie practică despre tofu, ci, retrospectiv, îmi dau seama că tofu e uneori asemenea vieţii noastre creştine. Cum să gustăm şi să vedem ce bun este Domnul, dacă nu petrecem timp marinându-ne în Cuvântul Său (vezi Psalmii 34:8)? Această marinadă a rugăciunii şi a studierii Cuvântului Său ne ajută să nu mai fim nişte creştini fără gust şi fără patos. Nu putem să frunzărim prin cuvintele Sale şi să neglijăm relaţia cu El, considerând că putem aştepta până în ultimul moment să ne condimentăm viaţa cu harul Său. Va veni ziua în care vom intra cu toţii în „oala” cu greutăţi. Unele dintre noi deja am avut parte de încercări. Acestea ne-au conştientizat că doar prin credinţa activă în Cuvântul lui Dumnezeu şi prin timpul petrecut cu El în rugăciune şi studiu – procesul de marinare -, putem rămâne pline de curaj şi credinţă.

Slavă Domnului! El ne-a dat suficiente informaţii ca să ne asezonăm în și prin Cuvântul Său, pregătite să îl facem cunoscut şi altora în timp ce ne pregătim pentru a doua venire. Haideţi să ne marinăm cu rugăciune în Cuvântul lui Dumnezeu, ca să le putem duce aroma Sa salvatoare celor din jurul nostru!

Racquel Boswell

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit