Scara îngerilor

Devoțional zilnic

Și a visat o scară rezemată de pămînt, al cărei vîrf ajungea pînă la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau și se pogorau pe scara aceea. – Geneza 28:12Cum ar fi viața noastră dacă nu ar exista scări?

Fiecare dintre noi am urcat și am coborât cel puțin o dată în viață pe o scară. Scopul lor este de a ne ajuta să ajungem mai sus, dar și să coborâm atunci când ne dorim să ajungem mai jos.

V-ați gândit vreodată câte feluri de scări cunoașteți? 

Există mai multe de tipuri de scări utilizate atât în interiorul clădirilor cât și în exteriorul acestora, în porturi, în gări, în aeroporturi, etc. Aș putea spune că aproape peste tot în lume ne folosim de scări: scări rezemate, scări glisante, scări extensibile, scări rulante, scări universale sau particulare, etc.
De ce scara din visul lui Iacov este deosebită de toate celelalte scări?

Scara din visul lui Iacov e un simbol vizibil al neîntreruptei legături dintre Dumnezeul din cer şi poporul Său de pe pământ, iar îngerii urcau spre a prezenta nevoile oamenilor înaintea lui Dumnezeu şi coborau cu făgăduinţe de ocrotire şi ajutor divin. Scara a apărut rezemându-se de pământ, unde stătea culcat Iacov (sensul corect al traducerii este că scara se sprijinea pe Dumnezeu), iar sus, în cer, stătea Iehova, ca Domn al părinţilor lui, binevoitor să-i acorde ocrotire în călătoria sa şi o reîntoarcere acasă cu bine. 

Aşa cum s-a petrecut în cazul patriarhului Iacov, atunci când Domnul îi face descoperiri omului care-L iubește pe El, îi arată nu lucrurile obişnuite, ci, pe acelea pe care „ …ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit…” 1 Corinteni 2, 9

În această viziune, lui Iacov i-a fost prezentat Planul de Mântuire…Scara tainică ce i-a fost descoperită în vis era aceeași la care S-a referit Hristos… „Veți vedea cerul deschis și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și coborându-se peste Fiul omului.” Ioan 1, 51 – Ellen White, PP 184.2

Este important ca în viața ta să existe această Scară Cerească, ce stă între lumea lui Dumnezeu și lumea noastră, singura punte de legătură între cer și pământ: Domnul Isus Hristos! Pe aceste trepte urcă și coboară îngerii lui Dumnezeu și în viața noastră. Dacă vrei ca pe această Scară să cobore și să urce îngerii și-n viața ta, atunci, roagă-L pe Dumnezeu ca visul lui Iacov să devină și visul tău, și El va așeza azi în inima ta, această Scară a îngerilor!
Lucian Răcilă, Pastor – Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit