Scara noastră

Devoțional zilnic 2 octombrie 2019

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

Fiind copil tare-mi plăcea să mă cațăr în pomii înalți mai ales în aceia în care găseam cuiburi de păsărele cu ouă sau pui. Îmi plăcea să ajung pe înâlțimi și locuri pe unde ceilalți copii nici nu îndrăzneau să viseze. Mă cățăram pe garduri, pe case și chiar pe stâlpii de electricitate. Când întreceam măsura eram și pedepsit pe măsură. Însă pe clădirea școlii nu mă urcasem niciodată. Dar într-o zi am găsit soluția. În spatele școlii era un stejar așa de gros de era nevoie ca trei să ne dăm mâinile pentru a-l cuprinde. Avea trei crengi mari, iar una dintre ele cât un copac normal de mare se întindea deasupra acoperișului școlii. A fost o adevărată provocare să-l cațăr, dar am ajuns și pe cea mai înaltă clădire din sat. 

Orice țintă, oricât de măreață, oricât de dificilă de realizat, poate fi atinsă în viață dacă găsim un mijloc de a ajunge la ea. Ca să călătorim de pe un continent pe altul am construit vaporul, iar mai târziu avionul, iar pentru a ajunge de pe pământ pe lună sau aproape de stele am construit nave spațiale și sateliți. Dar pentru a ajunge la Dumnezeu ce putem face? Într-o zi Iacov a visat o scară așezată pe pământ care ajungea până în cer. Pe ea urcau și coborau îngerii. Biblia spune că această scară îl simbolizează pe Isus. Prin El ajung îngerii la noi și prin El avem cale de acces în Rai.

Croitoru Ionuț, pastor, Transilvania de. Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro