Șchiop dar viu!

Devoțional zilnic

Răsărea soarele cînd a trecut pe lângă Peniel. Însă Iacov șchiopăta din coapsă. – Geneza 32:31

Ți s-a întâmplat să te lovești încât să te miști greu, cu durere? Dar când te gândești că acea durere se datorită neascultării… Mama, tata ți-au spus. Instructorii ți-au spus. Dumnezeu te-a avertizat de multe ori. Dar tu? Chiar dacă ai greșit, nu dispera. Dumnezeu te iubește! Iacov a înțeles acest lucru și nu a renunțat. A luptat cu Îngerul și a ieșit biruitor și viu!

I-ați timp încă din revărsatul zorilor să-I spui lui Dumnezeu, în rugăciune, toate frământările, ofurile, ispitele cu care te confrunți. Cere-I ajutorul!

În Patriarhi și Profeți cap.17 El spune: „Voi căuta pe cea pierdută, voi aduce înapoi pe cea rătăcită, voi lega pe cea rănită și voi întări pe cea slabă…Ezechiel 34,16.

Este promisiunea lui Dumnezeu! „El întărește pe cea slabă, alină suferințele, strânge mieii (exploratorii) în brațele Sale și-i poartă la sânul Său.”

Îl vei lăsa mult să te aștepte cu brațele deschise? El, Mântuitorul, Salvatorul – vrea să te ducă în siguranță Acasă.

Dragă exploratorule îți doresc ca acel răsărit de soare, care încet, încet va lumina tot văzduhul – Venirea Domnului Isus – Soarele nostru – să te găsească la adăpost în brațele Sale!


Zina Pîrvu, Ghid – Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit