Scrisoare către un fiu

Devoțional zilnic 30 aprilie 2019

Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Gândul acesta dar să ne însufleţească pe toţi care suntem desăvârşiţi şi, dacă în vreo privinţă sunteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă. – Filipeni 3:14,15

Dragul meu Aaron,

În jocul vieţii, ştim că în cele din urmă sfinţii îi vor învinge pe cei răi. Pentru a fi un sfânt învingător, trebuie să asculţi de antrenor, de Isus Hristos. El ne călăuzeşte şi ne dă sfaturi despre cum să facem mişcări câştigătoare. El ne oferă suporteri, ca de exemplu părinţi şi profesori, care să te susţină şi să te încurajeze. De asemenea, ştim că disciplina este esenţială pentru a învinge pofta cărnii, pofta ochilor şi mândria vieţii. Un sfânt câştigător aleargă înspre ţintă şi niciodată nu se dă bătut în faţa oboselii. Ce este cel mai uimitor la Antrenorul Isus este că El te va ajuta în multe ocazii şi va pregăti totul ca să poţi marca!

Jucătorii din echipa adversă, cei răi, nu se ghidează după manual. Ei vor comite fault tehnic şi flagrant la porunca antrenorului lor, Satana. Antrenorul lor va încerca să te ademenească în echipa lui. El îi trimite pe „suporterii” lui – aşa-zişii „prieteni” — în calea ta cu multe ispite. El doreşte ca tu — şi oricare dintre noi — să schimbăm echipa şi să începem să jucăm în echipa lui. Dar noi ştim că el nu este doar mincinos, ci este şi distrugător.

În jocul vieţii, noi trebuie să protejăm — cu toată puterea — lucrul pe care îl doresc ambii antrenori: inima noastră. Adesea, dacă intrăm în joc alături de prieteni, părinţi şi profesori susţinători şi dedicaţi – sub conducerea antrenorului Isus —, vom fi stimulaţi să trăim o viaţă de creştin. Vom fi foarte entuziasmaţi să jucăm cât mai bine pentru Isus, cu ochii aţintiţi spre adevăratul obiectiv – să petrecem veşnicia cu El. Isus ne va ajuta să ne formăm aptitudini şi să le înmulţim prin „antrenament” zilnic cu El prin rugăciune şi studierea Bibliei. Pentru a câştiga în acest joc, îţi trebuie mai mult decât îndemânare cu mingea. Fiecare dintre noi trebuie să îşi ia angajamentul să urmeze planul divin de joc.

Fiule, chiar acum eşti în a doua repriză de prelungiri. Aşa că fa schimbul, treci de adversarii tăi, blochează-le loviturile şi lasă-L pe Antrenorul tău să îţi arate cum să joci în aşa fel încât rezultatul final pentru tine să fie victoria sigură. Tu vei câştiga, deoarece eşti un sfânt şi antrenorul tău este Isus Hristos.

Eu te susţin. Eşti un învingător. Suporterul tău pentru totdeauna, mama.


Raschelle Mclean-Jones

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro