Scuza seculară

Devoțional zilnic 24 octombrie 2019

Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

Un refren pe care îl auzim în lumea creștină când vine vorba de misiune, este acela că oameni sunt seculari și că nu mai vor să audă de Dumnezeu. Acest lucru este cât se poate de adevărat, dar Biblia ne învață că nu trebuie să ne mulțumim cu această stare a lucrurilor. 

Isus deplângea lipsa lucrătorilor când se uita la o lume care moare fără o relație salvatoare cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte noi trebuie să contextualizăm, să adaptăm mesajul atât pentru omul intelectual, de știință, ateu cât și pentru omul de rând.

Mai mult de 2 miliarde de oameni nu au auzit vestea cea bună. Acest verset cheamă la un răspuns din partea fiecăruia. Oricine poate să aducă oamenii din jur, mai aproape de influență lui Dumnezeu, sau la un nivel de maturitate spirituală prin care să aibă mai multe șanse la o relație salvatoare și cât mai strânsă cu El. 

Oriunde te miști în această lume, fie că vorbești sau pur și simplu te afli, El vrea că să fii o persoană care propovăduiește împăcarea cu Dumnezeu. Trăiește o viață, care să îi facă chiar și pe cei mai înverșunați atei să creadă în Dumnezeul tău!

Robert Costache, pastor de tineret, Peretu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro