Semnalul cu foc

Devoțional zilnic 12 august 2019

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Singurul supraviețuitor de pe o navă care se scufundase, a fost aruncat pe malul unei insule nelocuite. El s-a rugat lui Dumnezeu să-l salveze și, în fiecare zi, scrută orizontul, în găsirea unui ajutor, dar nimeni nu părea să vină spre acea insulă. Obosit, a reușit să-și ridice o colibă din lemnele aruncate de ocean pe malul insulei.

Într-o zi, după ce a vânat ceva pentru mâncare, s-a întors la coliba sa. Spre surprinderea lui, aceasta era în flăcări. Ce ar fi putut să i se întâmple mai rău decât să-i ardă și colibă? Pierduse totul. Tot ce avea era în acea colibă. Plin de mânie a strigat către Dumnezeu.

– Doamne, cum ai putut să-mi faci una ca asta?

Devreme, în dimineața zilei următoare a fost trezit de zgomotele unei nave ce se apropia de insulă. Venise să-l salveze.

– De unde ați știut că sunt aici? A întrebat omul curios.

– Am văzut semnalul luminos, au răspuns cei de pe navă.

Sunt sigură că și tu ai „coliba” ta și nu ești dispus să o înlocuiești cu altceva. Poate este orașul tău, prietenii tăi, obiceiurile tale sau anumite bunuri materiale. Însă Dumnezeu cunoaște adevăratele noastre nevoi, știe ce este mai bine pentru noi și este gata să ne ofere mai mult decât cerem noi.

Te invit să-ți pui încrederea în El și să te lași copleșit de binecuvântările Lui! 

Merită!

Adelina Timariu, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro