Servieta pierdută

Devoțional zilnice 11 iunie 2018

6

0

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

Aveam o servietă pe care doream să i-o trimit unui prieten din India. Am căutat-o în magazia mea plină cu de toate, dar n-am găsit-o. Am căutat-o in săptămânile următoare de fiecare dată când aveam puţin timp liber la dispoziţie. M-am uitat pe rafturi, în dulapuri, chiar şi în grămada de lucruri de pe podea. N-am reuşit s-o găsesc.

Într-o zi, a venit la biroul meu un pastor din India care îmi era prieten. Venise şi să participe la nişte prezentări, şi ca să călătorească, urmând să se întoarcă in patria lui peste două săptămâni. Îl cunoştea pe prietenul meu indian şi a fost de acord să treacă pe la mine ca să ia servieta şi să i-o ducă.

Între timp, m-am necăjit că n-am reuşit să găsesc servieta şi am renunţat s-o mai caut, dar l-am întrebat pe un coleg dacă putea să-mi dea servieta lui, care era exact ca a mea. I-am promis să i-o dau pe a mea când aveam s-o găsesc. N-a fost foarte încântat de idee, dar a acceptat. Nici eu n-am fost foarte încântată de soluţia aceasta fiindcă servieta lui se vedea că fusese folosită, pe când a mea era practic nouă. Dar am fost mulţumită că îmi puteam ţine promisiunea şi că puteam să-i fac o bucurie prietenului meu indian, căruia avea să-i prindă bine o servietă.

Cu câteva zile înainte de întoarcerea pastorului indian, am decis s-o caut pe-a mea încă o dată cu mai mare atenţie. M-am rugat fierbinte când am intrat iar în magazie.

Cum am intrat, m-am dus direct la grămada de lucruri de pe podea. Mă mai uitasem acolo, dar de data aceea am observat că în vârful grămezii se găsea o geantă. Am deschis-o şi, spre mirarea şi bucuria mea, servieta era chiar în această geantă! Era atât de frumoasă şi de curată!

Sunt convinsă că s-a petrecut o minune, fiindcă verificasem zona de mai multe ori şi nu o remarcasem deloc. I-am mulţumit Domnului pentru că mi-a ascultat rugăciunea şi mi-a răspuns. Credinţa mea a fost întărită.

Dumnezeu este foarte atent la dorinţele noastre şi este binevoitor să ne asculte rugăciunile. Să avem mereu încredere în El!

Stella Thomas

6

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro