Sfânt, sfânt, sfânt. Amin!

Devoțional zilnice 10 septembrie 2018

Să-mi trăiască sufletul şi să Te laude, şi judecăţile Tale să mă sprijine! – Psalmii 119:175

Joshua este băiatul de nouă ani al cumnatei mele. În copilărie, Joshua a suferit de malarie cerebrală. Aceasta îl făcea să aibă convulsii puternice. Deşi mama lui l-a dus la diferite spitale, starea băiatului nu s-a îmbunătăţit. De câteva ori, mama L-a rugat pe Dumnezeu să-i permită lui Joshua să moară, dar Dumnezeu nu i-a răspuns. Apoi L-a rugat pe Dumnezeu să o lase pe ea să moară, pentru a se putea odihni de toate poverile. Dumnezeu tot nu-i răspundea. Alte femei se plângeau de faptul că ea nu-l putea controla pe Joshua în biserică, unde acesta striga cu voce tare şi alerga încolo şi încoace pe culoar, deranjând oamenii. „Ce rost are să mai vii cu un astfel de copil la biserică?”, întrebau unii. Mama lui Joshua îl ducea din biserică în biserică, dar oamenii se plângeau întotdeauna.

Într-o zi, unii membri din biserică au organizat post şi rugăciune pentru Joshua. Joshua a stat liniştit la biserică trei săptămâni la rând. Femeile au început din nou să întrebe: „Unde este femeia aceea cu băiatul problemă? De trei Sabate deja nu am mai văzut-o. Poate e din nou la spital cu el.” Mama le-a auzit pe femei vorbind şi le-a răspuns: „Sunt aici. Domnul a făcut o minune pentru Joshua după ce prezbiterii s-au rugat şi au postit pentru el. Timp de trei săptămâni la rând am putut să stau în linişte la biserică.”

Convulsiile pe care le avusese îi provocaseră muţenia lui Joshua. Dar într-o seară, după rugăciunile prezbiterilor, Joshua a strigat cu voce tare: „Mama!” Toată noaptea a continuat să o strige şi a privit-o cu atenţie. Cât de recunoscătoare a fost cumnata mea Domnului pentru această a doua minune! De câteva ori fusese abordată de necredincioşi, care o îndemnaseră să apeleze la vraci pentru ajutor. Ea le răspundea întotdeauna ferm: „Dumnezeu ştie de ce Joshua este încă în viaţă, dar mut.”

La data de 14 decembrie 2014, Joshua a reuşit să rostească o rugăciune: „Mtaka-tifu, mtakatifu, mtakatifu. Amen! (Sfânt, sfânt, sfânt. Amin!) Până în prezent, aceasta este rugăciunea lui Joshua din fiecare dimineaţă şi din fiecare seară.

Mama lui Joshua îi este recunoscătoare lui Dumnezeu pentru minunile pe care le-a făcut pentru fiul ei. Credinţa ei este puternică, iar ea este convinsă că într-o zi Joshua va vorbi.

Da, Marele Medic, Isus, lucrează în vieţile oamenilor care se confruntă cu dificultăţi. Asemenea mamei lui Joshua, şi noi ne putem încrede în ajutorul Său şi îi putem lăuda numele.

Debbie Maloba

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro