Și tu poți fi învingător!

Devoțional zilnic 2 iunie 2019

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

Lângă Tokio trăia un vestit samurai, care a decis să-i îndrume pe cei tineri în arta stăpânirii de sine.  În ciuda vârstei înaintate, era neînfrânt. 

Într-o zi,  un luptător lipsit de scrupule, a ajuns la bătrânul samurai, hotărât să-l învingă, pentru a-și mări faima. Bătrânul samurai a acceptat provocarea. Tânărul luptător a început să-l insulte pe samurai, dar bătrânul a rămas impasibil. La sfârșitul zilei, obosit și frustrat, războinicul cel tânăr a abandonat și a plecat.  Nedumeriți, studenții și-au întrebat maestrul:

-Cum ai putut răbda atâta umilință și batjocură, fără să reacționezi? 

-Dacă cineva vine  la tine cu un cadou și tu nu-l primești, cui aparține cadoul? întreabă samuraiul. 

-Celui care ți l-a oferit, răspunse un discipol. 

-La fel este cu orice mânie, insultă, batjocură, spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continuă să aparțină celui ce le-a purtat. 

Noi toți ne naștem pe un câmp de bătălie. Ca în orice luptă – ori ești  învingător, ori ești învins. Lupta cea mai crâncenă se dă pentru inima mea și pentru inima ta. 

 Satana vine la noi cu pachete frumos și atent ambalate, ne îmbie cu cadouri aparent inofensive dar care ne pot distruge. Partea bună este că nu suntem lăsați să ne luptăm singuri. Știi tu cât de aproape este Dumnezeu în a te susține? Atât cât îl lași tu să-ți fie. 

Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să-ți umple inima cu prezența Lui, acceptă darurile Lui și vei fi împlinit.

Dana Cernicica – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro