Slujesc Domnului!

Devoțional zilnic 20 martie 2020

Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștri dincolo de Râu, sau dumnezeilor Amoriților în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” – Iosua 24:15

Iosua era urmașul lui Moise. Anii trecuseră și acum, la bătrânețe fiind, chemă conducătorii și reprezentanții semințiilor la Sihem. Acest loc era atât de bogat în amintiri sfinte: legământul lui Dumnezeu cu Avraam și Iacov, apoi făgăduințele lor solemne făcute cu ocazia intrării în Canaan. Peste tot erau dovezi ale ocrotirii lui Dumnezeu: primiseră un pământ pe care nu-l lucraseră și cetăți pe care nu ei le zidiseră, livezi de pomi pe care nu ei le sădiseră. Toate erau daruri. Cu toate acestea, în ascuns, unii se închinau la idoli.

Iosua le vorbește despre bunătatea lui Dumnezeu și despre slujirea de bunăvoie! Fără constrângere, fără regrete, fără interes material. Slujirea “în ascuns” îți determină și slujirea „la vedere”! Poate că nu e întotdeauna perfectă, dar e reală…nu e deplină, dar e autentică!

Poporul răspunde: “Și noi vom sluji Domnului, căci El este Dumnezeul nostru.” Minunat răspuns! O decizie luată sub influența mulțimii? Posibil! Un angajament sau doar cuvinte frumoase, era alegerea lor!

Hai să revenim la noi, tu și cu mine! Cum putem să Îi slujim lui Dumnezeu azi? Prin vorbe sau fapte? Ambele sunt importante! În particular sau în public? Ambele sunt necesare! La școală sau în Biserică? Oriunde te-ai afla, cu tot ceea ce ai și poți! Îți sugerez să începi din interior spre exterior, din familia ta spre ceilalți! Domnul are un plan deja pregătit pentru tine! Succesul este garantat!

Mihaela Zaha, Conducator de Zona – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro