Soarele de la miezul nopții

Devoțional de seară

Soarele tău nu va mai asfinţi. – Isaia 60:20

Astăzi, la ora de geografie, am studiat despre «soarele de la miezul nopţii», a spus Melissa, ţopăind pe lângă mine. „Chiar străluceşte soarele la miezul nopţii în ţara soarelui de la miezul nopţii? Nu mai apune niciodată? L-ai văzut vreodată?” a continuat ea cu seria de întrebări.

„De fapt, chiar am văzut soarele de la miezul nopţii”, i-am răspuns eu. „O singură dată. Eram în Islanda şi predam. În aceeaşi excursie în care eu şi prietena mea, Unnur, ne-am rătăcit ca nişte oi.”

„Îmi amintesc de povestea aceea”, a spus Melissa râzând. „Cum a fost?”

„Să te rătăceşti?” am întrebat-o eu cu candoare.

„Nu!” a spus Melissa. „Ştiu povestea aceea. Cum a fost soarele de la miezul nopţii?”

„Ah”, i-am răspuns eu zâmbind. ,A fost uimitor, aş putea spune. La un moment dat mergeam cu maşina printr-o vale şi dintr-odată ne-am trezit pe creasta unui munte islandez. Atunci l-am văzut chiar în faţa noastră: era o minge uriaşă de foc, ca de sânge, plutind la orizont. Tot admirându-l, mingea de foc a început uşor să se scufunde jos, tot mai jos, până când jumătate din ea a dispărut la orizont. Atunci s-a oprit, cam pe la miezul nopţii. Şi a rămas aşa.”

„Adică nu a mai apus niciodată?” a întrebat Melissa. „Nu a dispărut niciodată dincolo de orizont?” Am aprobat-o din cap. „Dar asta înseamnă că nu a mai fost noapte!” a spus Melissa, schimbându-şi tonul vocii.

„Cam aşa”, i-am răspuns eu. „în următoarele câteva ore, ori de câte ori norii se dădeau la o parte sau când ajungeam pe creasta altui deal, acea jumătate de minge de foc părea să se deplaseze pe orizontală, de la vest la est. Câteva ore mai târziu, soarele a început să răsară pe cer, schimbându-şi treptat culoarea din roşu-aprins într-un auriu strălucitor. A fost un moment magic, un moment unic.”

„Nici în Noul Ierusalim nu va mai fi noapte”, a spus Melissa meditativ. „îţi poţi face o idee despre cum va fi acolo.”

„Poţi găsi o poză cu soarele de la miezul nopţii din Islanda pe internet”, i-am sugerat eu, virând pe strada noastră. Ca fulgerul, Melissa a luat-o la fugă pe alee până la uşă pentru a merge cât mai repede la calculator. Mergând puţin mai încet în urma ei, acum era rândul meu să meditez. Acolo nu va mai fi noapte şi nu va mai fi nevoie de soare, deoarece Domnul Dumnezeu ne va da lumină (vezi Apocalipsa 22:5). Da. Acum îmi pot face o idee despre cum ar putea fi acolo.


Arlene R. Taylor

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit