Soția lui Pilat

Devoțional zilnice

Pe când stătea Pilat pe scaun la judecată, nevastă-sa a trimis să-i spună: „Să n-ai nimic de-a face cu neprihănitul acesta, căci azi am suferit mult în vis din pricina Lui.” (Matei 27:19)

Vă invit să intrăm astăzi, împreună cu apostolul Ioan, în sala de judecată a lui Pilat. Se petrec evenimente cruciale din istoria salvării noastre. Apostolul Ioan stă cât mai aproape de Mântuitorul suferind. Pilat oscilează între tron și Adevăr. Tu de care parte te afli?

Din dragoste pentru el, Dumnezeu încă mai apelează la inima lui Pilat într-un mod emoționant.

„Ca răspuns la rugăciunea Domnului Hristos, soţia lui Pilat a fost vizitată de un înger […] şi, într-un vis, ea L-a văzut pe Mântuitorul şi a vorbit cu El […]. L-a văzut în sala de judecată, pe când era judecat […]. L-a văzut pe Pilat dându-L pe Isus să fie biciuit, după ce a declarat că nu găseşte nicio vină în El. A auzit pronunţarea condamnării de către Pilat şi l-a văzut predându-L pe Domnul Hristos omorâtorilor Săi. A văzut crucea ridicată pe Golgota. A văzut pământul cuprins în întuneric şi a auzit misteriosul strigăt: «S-a sfârşit!» Privirea ei a mai văzut un alt tablou. Ea L-a văzut pe Domnul Hristos stând pe un nor mare şi alb, în timp ce pământul se învârtea în spaţiu, iar omorâtorii Săi fugeau din faţa slavei Sale. Cu un strigăt de groază s-a trezit şi de îndată i-a scris lui Pilat cuvinte de avertizare. În timp ce Pilat ezita cu privire la ceea ce avea de făcut, un sol îşi făcu loc prin mulţime şi îi înmână scrisoarea din partea soţiei sale, care spunea: «Să n-ai nimic a face cu Neprihănitul acesta; căci azi am suferit mult în vis din pricina Lui.»” (Viața lui Iisus, pp. 634–635)

Este evident că soția lui Pilat era cu toată inima de partea Domnului Hristos. Eu mă alătur ei. Tu?

Dacă soțul tău (sau soția ta) este în credință, scrie-i un mesaj plin de afecțiune și de înflăcărare pe calea spre Cer! Dar poate că soțul tău (sau soția ta) nu este în credință. Ridică munți de iubire în calea prăbușirii lui (ei). Scrie cu pana inimii, cu vorba, cu fapta, cu toată ființa ta: „Tu ai preț în ochii mei! N-așputea petrece veșnicia fără tine!” Harul este încă deschis. Dumnezeu să-ți asculte rugăciunea!

Magdalena Toma, Arad

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit