Sparge gheața

Devoțional zilnic 3 decembrie 2019

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Aceasta afirmaţie a Apostolului Pavel face parte din categoria încurajărilor pe care ai vrea sa le citeşti să le reciteşti în fiecare zi. Doar braţele celui care luptă, doar picioarele celui care aleargă vor primi puterea şi binecuvântarea divină pentru a birui. 

Uite, învaţă lecţia perseverenţei din următoarea imagine! Doi copii se jucau într-o zi de iarna pe un lac îngheţat. Era o zi perfectă de vacanţă! Într-un moment de neatenţie, săniile îi poartă spre o zonă unde gheaţa era subţire şi unul dintre copii cade în apa atât de rece. Cu eforturi supraomeneşti, tovarăşul de joacă l-a adus pe suprafaţă solidă de gheaţă, după mai multe încercări nereuşite. Întrebat cum a reuşit să-l salveze, având în vedere ca era un lucru destul de greu chiar şi pentru un adult cu atât mai mult pentru copil, acesta a răspuns: ,, Nu a fost nimeni care să-mi spună că e imposibil! Dacă eu nu aş fi putut să-l salvez, nu ar fi fost nimeni în jur care să poată!”

Gândeşte-te dacă tu ai făcut tot ce poţi pentru a oferi ajutor semenilor tăi! Chiar dacă mulţimea te va descuraja, nu te opri! Mergi înainte! Cere-i ajutorul lui Dumnezeu acolo unde simţi că nu mai poţi sau nu ştii! El nu a dezamăgit niciodată!

Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro