Speranță mai presus de ape – apel umanitar ADRA România pentru sutele de case inundate

Gandul zilei 6 iulie 2018

Din cauza condițiile meteorologice din ultimele zile, municipiul București și mai multe localități din 20 de județe – Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Contanţa, Călăraşi, Covasna, Dolj, Gorj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vrancea și Vaslui – au fost afectate de precipitații abundente. În urma inundațiilor, în localitățile unde au existat situații de risc, au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populației. Pagubele sunt greu de estimat, iar nevoile sunt mari. Cel mai greu le este persoanelor vulnerabile, în special vârstnicilor singuri, care nu au niciun ajutor apropiat.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare Refacere și Ajutor – ADRA România se pregătește pentru primele intervenții la fața locului, în cadrul proiectului ”Speranță mai presus de ape”. După ce, într-o primă fază au sosit informații și recomandări de la colaboratorii ADRA România din teritoriu, echipele ADRA din toate zonele țării se pregătesc pentru susținerea familiilor inundate pentru a oferi alimente, apă și articole de igienă familiilor sinistrate.

”Și de această dată, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România este aproape de cei ce suferă și răspunde cu dragoste la nevoile sinistraților aflați în criză din Moldova, Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Oltenia. Îi chem pe frații mei să-și ridice privirea spre Tatăl nostru care a oferit totul și să-și aducă aminte de cuvintele Mântuitorului care a spus: ”Este mai ferice să dai decât să primești!”. Este vremea să ne implicăm și să aducem mângâiere celor îndurerați. Astăzi este invitația la împreună simțire pe care ne-o adresează Tatăl nostru ceresc” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

”ADRA România se alătură cu toată inima apelului la solidaritate împreună cu sinistrații și va oferi intervenție umanitară de urgență în completarea eforturilor autorităților, materiale de construcție și sprijin pentru refacerea locuințelor. Suntem chemați să fim brațele întinse pentru semenii noștri greu încercați. Pe lângă donațiile materiale și financiare, de care este atâta nevoie în zilele acestea, nu există voluntar care să nu-și găsească locul în această intervenție umanitară” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice cu toată inima o pot face prin:

 • voluntariat,
 • donații materiale (atât produse alimentare, de igienă și de curățenie, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături, dar și materiale de construcție),
 • donații financiare în conturile ADRA,
 • donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranță mai presus de ape”.

Pentru a răspunde prompt asistării nevoilor victimelor inundațiilor, coordonatorii zonali ADRA din toată țara vor interveni la fața locului pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate. Toți cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin contactarea responsabililor zonali sau coordonatorilor de proiecte ADRA.

 • ADRA Moldova și Bucovina:
  Adresa: Bacău, str. Oituz nr.53, Județul Bacău
  Persoană de contact: Ovidiu Burbulea, Responsabil (Telefon: 0745 020 864; E-mail: ov******@gm***.com)
 • ADRA Transilvania de Sud:
  Adresa: Tg. Mureş, str. Predeal nr.120, Județul Mureș
  Persoană de contact: Irinel Ganea (Telefon: 0745 888 987; E-mail: ir**********@ad**.ro)
 • ADRA Muntenia și Dobrogea:
  Adresa: Bucureşti, str. Negustori nr.15
  Persoană de contact: Daniel Neacșu (Telefon: 0746 233 447; E-mail: da***********@ad**.ro)
 • ADRA Oltenia:
  Adresa: Craiova, str. Mitropolit Firmilian, nr.18
  Persoană de contact: Andrei Daniel (Telefon: 0744 541 179; Email: an**************@ya***.com)

ADRA România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro