Spune-le despre dragostea Lui!

Devoțional zilnic

Din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire prin credinţa în Hristos Isus. 2 Timotei 3:15

Una dintre cele mai preţioase amintiri ale mele din copilărie este cu mătuşa Metha citindu-ne din cărţile biblice şi religioase pentru copii de la acea vreme. Ea avea la rândul ei trei copii şi împreună ne adunam în jurul scaunului mare din sufragerie pentru închinarea de seară. Acesta a fost locul în care s-a turnat fundaţia educaţiei mele spirituale, în timp ce învăţam despre eroii Bibliei apreciaţi pentru slujirea lui Dumnezeu şi iertaţi pentru greşelile lor. Adevărate istorisiri creştine la care mă puteam raporta atunci când reuşeam sau când dădeam greş.

Mătuşa Metha era motivul pentru care ne adunam cu toţii conştiincioşi la rugăciune, la Şcoala de Sabat şi la biserică, la Exploratori, la mesele de părtăşie cu biserica, la întruniri de evanghelizare şi socializările de sâmbătă seara. Nu aveam timp să facem boacăne. Ştiam că instructorii de la Şcoala de Sabat şi Exploratori ne iubeau şi îşi sacrificau voluntar timpul şi banii pentru a se asigura că învăţam mai mult decât minimumul necesar.

Ajunsă la maturitate, a fost privilegiul meu acela de a duce mai departe moştenirea oferită gratuit: să-i îndrum pe micuţii Domnului la Şcoala de Sabat, din leagăn până în adolescenţă. Şcolile biblice de vacanţă au fost cu siguranţă o provocare, dar a meritat fiecare clipă investită. Şi toate aspectele cluburilor de Exploratori au o însemnătate specială atât pentru lideri, cât şi pentru membri. Scopul meu suprem ca lider este de a preda mai departe ceea ce am fost învăţată pe când eram un copil, la picioarele oamenilor iubitori care au răspuns cu „da” atunci când au fost rugaţi să îşi asume un rol important în biserică.

Ca părinte, tu ştii deja care este sarcina pe care Dumnezeu a pus-o înaintea ta. Arată-le copiilor tăi dragostea Lui! Ţine-i aproape când le citeşti despre Isus; cântă despre El; prezintă-le făgăduinţele Lui cu voce tare pentru ca ele să răsune în inimile şi minţile micuţilor tăi! Pregăteşte-i pentru lume înainte ca ei să plece de acasă. Spune-le despre dragostea Lui!

Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai înconjurat cu adulţi care mi-au arătat dragostea Ta! Ajută-mă să fiu devotat(ă) răspândirii moştenirii pe care am primit-o şi să le arăt celor mici din jurul meu dragostea Ta!

Carol Wiggins Gigante

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit