Stai lângă Isus!

Devoțional zilnic

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

Care sunt lucrurile pentru care te îngrijorezi tu?

Ești la vârsta la care te gândești la ce liceu vei merge, ce vei studia, ce meserie vei avea în viitor? Presiunile din partea părinților sunt destul de mari și te gândești cum să faci să reușești ca să nu îi dezamăgești.

 Poate te confrunți cu presiunea anturajului, vorbe urâte, țigări, alcool, minciuni, note mici. “Toți o fac, de ce să nu  o fac și eu?!” Nu vrei să râdă nimeni de tine iar acest lucru te frământă și te face să te îngrijorezi.

Dacă vor afla părinții? Dacă voi fi prins? Dacă?

Nu știu dacă ți-ai dat seama, dar cu cât te depărtezi mai mult de Dumnezeu, cu atât începi să te îngrijorezi mai mult.

Maria stătea la picioarele lui Isus și primea din partea Lui acea putere care o ajuta să învingă orice îngrijorare, în timp ce Marta alerga și se îngrijora, pierzând din vedere faptul că Isus este acolo și o aștepta să vină la El. Dar ea era convinsă că pentru a ajunge la Isus e nevoie să faci tot felul de lucruri.

Versetul de azi ne îndeamnă să nu ne îngrijorăm de nimic, și în orice lucru să aducem cererile noastre, prin rugăciune, lui Dumnezeu. Iar pacea Lui ne va păzi inimile și gândurile. Te invit să nu Îl lași pe Isus să aștepte!

Ciprian Tăutan – mastergid, Apateu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit