Sunt o făptură așa de minunată

Devoțional zilnice 30 ianuarie 2019

Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. – Geneza 1:27

Ai stat vreodată în faţa oglinzii nemulţumită de felul în care arătai? Ştiu că au fost momente în care am evitat să mă privesc toată în oglindă, nedorind să văd părţi din trupul meu care păreau prea mari, prea lungi sau prea imperfecte. M-am privit în oglindă şi am simţit că îmi lipsea ceva. Poate şi tu ai păţit la fel. Suntem foarte critici cu aspectul nostru fizic – de fiecare dată când deschidem televizorul sau radioul, sau deschidem o revistă, suntem bombardaţi cu imaginea ideală despre frumuseţe, aşa cum o vede societatea. Ca mamă a două fete, nu aş vrea ca fetele mele să se uite la ele aşa cum le învaţă societatea să o facă.

Recent meditam la Psalmul 139, unul dintre psalmii mei preferaţi. După ce am stat puţin şi am meditat la faptul că Dumnezeu cunoaşte totul despre noi – ce gândim, încotro mergem, ce spunem şi de ce avem nevoie (versetele 1-5) – m-am oprit la versetul 14 şi am citit următoarele: „Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” Cuvintele lui David au pătruns adânc chiar la rădăcina temerilor mele despre felul în care arătam. Aceste cuvinte m-au făcut să mă opresc şi mi-au reamintit faptul că sunt o făptură atât de minunată. Deci sunt creată într-un mod atât de minunat.

Făcând un pas mai departe, Geneza 1:27 spune: „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.”

Meditează asupra acestor adevăruri câteva clipe şi lasă-le să intre în inima ta. Tu eşti creată într-un mod aşa de minunat după chipul lui Dumnezeu. El te-a făcut în mod special aşa cum eşti, iar lucrările Lui sunt minunate. Când credem că ne lipseşte ceva, dacă purtăm o haină anume sau dacă facem anumite ajustări ici-colo – ceea ce spunem noi de fapt este că nu suntem mulţumite de felul cum ne-a creat Dumnezeu.

Astăzi aleg să cred adevărul despre mine. Sper ca şi tu să crezi acelaşi adevăr despre tine. Suntem create într-un mod atât de minunat… după chipul lui Dumnezeu.

Sylvia Mendez

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro