Suntem plini de laude

Devoțional zilnice 30 noiembrie 2018

Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. (Psalmii 34:1)

Ar fi bine pentru noi ca în fiecare zi să petrecem o oră de meditaţie asupra vieţii lui Hristos. Să cercetăm viaţa Sa punct cu punct, să ne lăsăm imaginaţia să prindă fiecare scenă şi în special cele din partea finală. Când vom persista în felul acesta pe marea Lui Jertfă pentru noi, încrederea noastră în El va fi mai statornică, iubirea noastră faţă de El va fi stimulată şi noi vom fi tot mai mult pătrunşi de spiritul Său. (…)

Când ne adunăm, putem fi o binecuvântare unii pentru alţii. Dacă suntem ai lui Hristos, gândurile noastre cele mai plăcute îl vor avea ca obiect numai de El şi când vom vorbi unii cu alţii despre iubirea Lui, inima noastră va fi îmblânzită de influenţe divine. Privind la frumuseţea caracterului Său, vom fi „schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului” (2 Corinteni 3:18). (Hristos, Lumina lumii/Viaţa lui Iisus, p. 83)

Domnul Isus… te iubeşte. Dacă te îndoieşti de iubirea Lui, priveşte la Golgota. Lumina ce se reflectă de la cruce îţi arată măreţia acestei iubiri, pe care nicio limbă n-o poate exprima. (…)

Îndurarea lui Dumnezeu te înconjoară în fiecare clipă; va fi folositor pentru tine să te gândeşti cum şi de unde vin zilnic binecuvântările asupra ta. Lasă binecuvântările preţioase ale lui Dumnezeu să trezească recunoştinţa în tine. Nici nu poţi socoti binecuvântările lui Dumnezeu, bunătatea Lui manifestată continuu faţă de tine, căci ele sunt la fel de numeroase ca picăturile înviorătoare de ploaie. Nori de îndurare stau deasupra ta, gata să plouă peste tine. Dacă vei aprecia valoarea darului mântuirii, atunci vei putea sesiza reîmprospătarea lui zilnică, ocrotirea şi iubirea lui Isus; atunci vei fi călăuzit pe calea păcii. (…)

Priveşte-L, cu ochii credinţei, aplecându-Se plin de iubire asupra ta. (…) El doreşte să trăieşti în prezenţa Lui, să ai viaţă veşnică şi o coroană de slavă. (Youth’s Instructor, 5 ianuarie 1887)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro