Super eroii

Devoțional zilnic

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Peste tot vedem și auzim despre super eroi. Există mulți salvatori și eroi. Dar spre deosebire de toți salvatorii din lume sau din filme, doar Salvatorul Isus Hristos poate salva din păcat. Orice alt viteaz din univers ne poate scăpa din mici încurcături, sau din situații neplăcute însă doar pentru un timp foarte scurt și parțial. Nu există niciun salvator care la rândul lui să nu aibă nevoie de ajutor din partea altcuiva.

Singurul care poate prin forță și merite proprii să aducă salvare este Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu a decis să facă totul pentru a salva oamenii din lumea pierdută. De multe ori oamenii se înșeală crezând că  ei, prin forțe proprii se pot elibera din păcat și pot scăpa de moarte. Te întreb: tu ai această impresie că te poți elibera prin eforturi proprii? Te lupți pe cont propriu cu slăbiciunile și cu păcatul din viața ta? Să știi că doar prin ajutorul Mântuitorului și doar împreună cu El poți fi salvat; el este singurul Mântuitor, nu există altul. Astăzi roagă-L să fie Salvatorul tău!

Daniel Chirileanu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit