Devoțional zilnic

Super puterea Cuvântului

Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului.”Și S-au închinat acolo înaintea Domnului. 1 Samuel 1:27, 28

Eroul nostru de astăzi este Ana, mama lui Samuel. Ea este un erou datorită caracterului ei. Nu știu cum ți-o imaginezi tu pe Ana, dar eu, citind cuvintele Bibliei despre ea, îi văd gingășia, tandrețea și frumusețea. Reușești să o vezi ridicându-l pe Samuel după ce cade? O vezi ștergându-i obrăjiorii de lacrimi? Vezi câtă delicatețe pune în măiestria cu care lucrează hăinuța pentru el? Tu cum o vezi?
Eu văd și frumusețea ei. Nu doar o frumusețe a feței, ci și a inimii. Iar aici în versetele de azi, aceasta se vede cel mai bine. O vezi?
Frumusețea unui caracter curat. Un caracter care reușește să-L vadă pe Dumnezeu în spatele tuturor lucrurilor. Pentru ea, Samuel este răspunsul lui Dumnezeu la cererile ei necontenite.
Defapt așa i-a pus și numele. “Dumnezeu a ascultat”.
Însă cel mai mult, eu văd frumusețea ei în modul în încrederea ei în Dumnezeu nu doar pentru ieri și azi, ci și pentru mâine. APentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.
Dă-mi voie să explic.
Ascultă cuvintele ei: “Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului.”
Ți-ai rugat vreodată părinții pentru ceva, rostind poate în cererea ta și o promisiune? Ceva de genul, dacă îmi vei cumpăra lucrul acela, voi face curat în camera mea în fiecare zi, sau voi lua doar note mari. Îți mai ți primisiunea?
L-ai rugat vreodată pe Dumnezeu pentru ceva, rostind în rugăciunea ta și o promisiune, uitând poate de promisiune odată ce rugăciunea ți-a fost ascultată? Să nu crezi că Ana nu se putea gândi să facă același lucru.
Dar era greu pentru ea să nu își țină promisiunea. Și asta nu pentru că se temea de Dumnezeu, ci pentru că avea mai multă încredere în El ca tată, decât în ea însăși ca mamă. Deja știa că El poate. Ce anume? Totul. Mai presus de toate mântuirea. Și a ales ca “toată viața lui să fie dat Domnului”. Iar dacă Samuel a devenit mai târziu el însuși un erou pentru Dumnezeu, acest lucru se datorează mamei sale, și încrederii ei în Dumnezeu.
Cultivă și tu un caracter frumos pentru Dumnezeu. Închină-te și tu înaintea Domnului, și ține-ți cuvântul. Fă asta super puterea ta.

Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe