Sursa puterii

Devoțional zilnic 30 iulie 2019

Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. – loan 15:5

Pentru mine, unul din cele mai frustrante lucruri este să mă trezesc dimineaţa şi să îmi dau seama că telefonul meu nu mai are baterie. Cum este posibil? Am făcut tot ce trebuia ca să se încarce peste noapte. Am conectat încărcătorul la telefon şi apoi l-am băgat în priză. Aşa s-a întâmplat seara trecută. Dar, cumva, încărcătorul s-a deconectat de la sursa de electricitate. Poate am uitat să îl bag în priză — nu mai contează cum s-a întâmplat — dar telefonul meu este mort, nu mai are baterie.

La fel este şi cu viaţa mea spirituală. Dacă mă deconectez de la Sursa de putere, Isus, nu mai sunt de folos şi, din punct de vedere spiritual, sunt moartă.

Uneori sunt foarte aproape de Isus. Vorbesc cu El, mă rog şi studiez Cuvântul Său. Duhul Său cel Sfânt îmi dă har pentru a mă încrede în El cu tot ceea ce este important pentru mine: viaţa mea, copiii, căsnicia, locul de muncă şi relaţiile mele. În acele momente, Duhul Sfânt mă ajută să îi privesc pe ceilalţi ca fiind mai presus de mine şi mă ajută să Îi iubesc pe Dumnezeu mai mult decât orice. Viaţa devine suportabilă, deoarece mă încred în Cel care stă în spate, care mă conduce pe cale şi merge înaintea mea.

Dar alteori mă simt total deconectată de Isus. Stresul, tristeţea şi luptele mă copleşesc şi îl pierd din vedere pe El. În astfel de momente, devin „obsedată” de obstacolele din cale. Îmi concentrez atenţia asupra celor care m-au rănit sau care i-au rănit pe cei dragi mie. Îi pizmuiesc pe cei nerecunoscători şi îi urăsc pe cei răi. Toată energia mea este irosită pe cei care mi-au făcut rău şi spiritul meu tulburat mă învinovăţeşte pe mine, pe ceilalţi şi lumea.

În acele momente, Duhul lui Dumnezeu este neobosit în încercarea de a mă re-conecta la Viţă, la Stâncă, la Lumina lumii, care este Hristos Isus. Duhul poate îmi vorbeşte printr-o predică, un verset biblic sau printr-unul din prietenii lui Dumnezeu. El reuşeşte să îmi vorbească chiar şi în cele mai întunecate situaţii. Când Duhul mă reconectează cu Isus, atunci pot să îmi trăiesc viaţa conform cu planul lui Dumnezeu. Tot aşa cum telefonul meu, care tocmai ce a fost încărcat, poate să îşi îndeplinească scopul din nou.

Surorile mele, voi cum sunteţi astăzi? Sunteţi conectate la Sursa de putere? Rugăciunea mea astăzi este ca Duhul lui Dumnezeu să vă ţină conectate la Sursa puterii – Isus Hristos, Domnul nostru.


Rose Joseph Thomas

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro