Szilárd alapot vetve

Devoțional zilnic 29 aprilie 2019

„Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygésravaszságához való csalárdság által.” (Ef 4:14)

Az Igén keresztül Isten hangja szól hozzánk, miközben sok más hangot is hallunk; de Krisztus azt mondta, hogy óvakodnunk kell azoktól, akik azt mondják, hogy „itt a Krisztus, vagy ott a Krisztus”. Honnan tudhatjuk, hogy nincs náluk az igazság, ha nem ellenőrzünk mindent a Szentírásból? Krisztus figyelmeztetett minket, hogy óvakodjunk a hamis prófétáktól, akik az ő nevében jönnek hozzánk és azt mondják, hogy ők a Krisztus.

Nos, ha azt az álláspontot vennéd fel, hogy nem fontos megértened a Szentírást, akkor annak a veszélynek tennéd ki magad, hogy félrevezetnek ezekkel a tanokkal. Krisztus azt mondta, hogy lesz egy csoport az ítélet napján, akik így szólnak majd: „Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?” De Jézus így szól hozzájuk: „Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők…” (Mt 7:22-23)

Közeleg az idő, amikor Sátán szemünk láttára fog csodákat tenni, azt állítva, hogy ő Krisztus; s ha lábunkat nem vetettük meg szilárdan Isten igazságán, akkor el fogjuk hagyni az alapot. Csak akkor lehetsz biztonságban, ha úgy keresed az igazságot, mint az elrejtett kincset. Úgy áss az igazság után, mintha kincsek után ásnál a földben. Nyisd meg Isten Igéjét, a Bibliát mennyei Atyád előtt és mondd: „Világosíts meg, és taníts meg engem az igazságra!” S amikor a Szentlélek eljön szívedbe, hogy beléd vésse az igazságot, ne engedd el egykönnyen! Olyan tapasztalatra tettél szert a Szentírás tanulmányozásában, hogy minden pontban biztos vagy, de fontos, hogy folyamatosan kutasd. El kell raktároznod elmédben Isten Igéjét, mert előfordulhat, hogy messze kerülsz, olyan helyre, ahol nem lesz meg az előjogod, hogy találkozz Isten gyermekeivel. Akkor majd vágynál arra, hogy bár szívedbe rejtetted volna Isten Igéjét, és amikor ellenkezni fognak veled, szükséged lesz arra, hogy mindent az Írás ítélete alá vessél. (Review and Herald, 1888. április 3.)

Ellen G. White

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro