Talente în slujba lui Isus

Devoțional zilnice 28 iulie 2018

Şi dacă de acolo vei căuta pe Domnul, Dumnezeul tău, îl vei găsi dacă-L vei căuta din toată inima ta şi din tot sufletul tău. – Deuteronomul 4:29

Soţul meu are o nepoată cu foarte multe talente, Melody, care iubeşte copiii. Melody şi soţul ei locuiesc la o fermă în Mildura, Victoria, Australia. Ei au patru copii şi le place să meargă la o biserică mică, aşa că traversează puternicul râu Murray la Dareton, în Noul Wales de Sud, pentru a I se închina lui Dumnezeu.

Melody este o persoană muzicală; este unul dintre multele ei talente. A înfiinţat un cor de copii cu care a obţinut rezultate frumoase în multe competiţii. După câţiva ani, pe măsură ce copiii lor creşteau, corul s-a desfiinţat. Aşa că Melody, care este de asemenea entuziasmată de mâncarea vegetariană, a început să ţină prezentări de gătit sănătos la spitalul în care lucrează ca asistentă. Spitalul a rugat-o pe Melody să le ţină prelegeri şi despre un stil de viaţă sănătos.

Un alt proiect de-al lui Melody – unul anual – este Şcoala biblică de vacanţă pentru copiii de şcoală primară. Ea şi biserica din care face parte rezervă şi decorează (într-o temă diferită de la an la an) căminul cultural al bătrânilor. Sunt atâtea pregătiri de făcut. Primesc şi congelează pâine şi chifle donate de o brutărie din localitate. Echipa lui Melody pune postere prin oraş în fiecare an, invitându-i să participe pe copiii care locuiesc în acel cartier. Cu ajutorul altor bărbaţi şi femei de la biserica ei, ea strânge şi găteşte mâncarea pe care să le-o oferă copiilor dimineaţa şi la prânz. Se pregătesc jocuri şi sunt făcute diferite activităţi din care rezultă lucruri pe care le pot lua acasă. Şcoala biblică de vacanţă are loc de câţiva ani deja, însă echipa de la biserica lui Melody nu oboseşte în a le ura bun venit copiilor la evenimentul anual încă de când se află în autobuz – acelaşi autobuz care-i aduce pe copiii aborigeni la şcoală în Dareton. Astăzi, un număr frumos de mame care nu sunt membre ale bisericii îşi aduc copiii la programele Şcolii de Sabat săptămânale din Dareton. Membrii consiliului local au observat lucrarea frumoasă pe care o fac Melody şi biserica ei. Ca urmare, au nominalizat-o pe ea şi biserica ei pentru premiul Australia Day Award. Dumnezeu i-a binecuvântat pe Melody şi pe membrii bisericii ei pentru faptul că şi-au folosit darurile ca să împărtăşească dragostea lui Isus şi în comunitatea lor.

Deşi este mică, biserica lor are un impact mare în oraş şi este binecuvântată de Dumnezeu. Ce talente, din cele pe care le ai, poţi folosi în slujba lui Isus? El le va binecuvânta dacă le vei pune la lucru pentru El.

Joan D.L. Jaensch

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro