Tăria celor slabi

Devoțional zilnic

Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

„Câte kilograme ai? 20, 40, 50 sau mai mult? Imaginează-ți cum ar fi să mănânci zilnic hrană direct proporțional kilogramelor tale. La o familie de patru membri, câte coșuri de cumpărături trebuie să umpli pentru a se sătura toți? Wow! Nu-i așa? 

Cârtița e un animal mic (120 g masculul, 15 centimetri lungime) dar înzestrat cu capacități extraordinare ce consumă zilnic echivalentul masei sale corporale, iar într-un an ajunge la 25 kg de hrană consumată. Deși e considerată spaima grădinarilor, nu este o rozătoare. Ea mănâncă râme. Se bazează pe simțul olfactiv deoarece nu vede bine, ochii sunt mici și acoperiți cu blană și urechile la fel. În ciuda acestui fapt sapă 6 metri de tunel într-o oră, 20 de metri pe zi. Ce este foarte interesant că poate muta pământ de 450 de ori mai greu decât masa ei corporală. Aceasta ar însemna ca un om obișnuit să poată muta 40 de tone de pământ. Impresionant!

Te uiți la tine și ți se pare că nu vezi mare lucru? Ești mic, nebăgat în seamă, desconsiderat? Dumnezeu te-a înzestrat cu abilități deosebite. Iar slăbiciunea ta este doar pentru a învăța să te bazezi pe tăria Lui.”

Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit