Templul Lui

Devoțional zilnic 31 martie 2019

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Îți amintești când ai fost ultima dată într-o biserică mare ? Care a fost gândul care te-a impresionat cel mai mult ?Te-ai gândit că acolo este o prezență nevăzută a Divinității? Ei bine, în textul nostru Apostolul Pavel ne spune că atmosfera și solemnitatea unei clădiri sunt nimic în comparație cu importanța acestei realități – tu și cu mine suntem Templele Duhului lui Dumnezeu.  Nu mai trebuie să mergem nicăieri pentru a simți prezența Sa. Acest lucru poate fi experimentat oriunde ai fi. Așa cum o clădire are nevoie de mortar, noi avem nevoie de Dragostea Lui să ne ținem laolaltă. Altfel ne dezlipim și templul se dărâmă. 
Știind acest lucru poate vom avea grijă de acum încolo la ce privim, ce mâncăm, unde și de ce ne bucurăm fiind conștienți că toate acestea păstrează Templul curat sau pot să-l compromită. 

Invidia şi zavistiile înăbuşă, ba chiar alungă Duhul lui Dumnezeu. Pietrele individuale cad de la locul lor din zid, atunci când este nimicit „mortarul” dragostei frățești. Pentru această zi ai o adevărată provocare- dovedește tuturor că ești cu adevărat Templul Lui!

Mariana Urdaș, Instructor Moisei, Maramureș

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro