Devoțional zilnic

Titlul și atitudinea

“Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

Deși cuvântul ”pocăit” poate suna neplăcut sau demodat, el descrie  în realitate ceva foarte important și actual. Pocăința înseamnă să te oprești dintr-o călătorie ce merge în sens greșit și să te întorci cu totul în direcția bună. Un pocăit este așadar cineva care descopere că destinația lui este eronată, se oprește și se informează, corectează planul apoi, fără să mai ezite ori să aibă păreri de rău, pornește hotărât în direcția corectă. E posibil ca pe drumul întoarcerii să mai alunece, să mai obosească și chiar să mai cadă; e posibil ca dușmanul supărat să îi mai pună piedici și să îl ispitească, dar omul pocăit continuă să Îl roage pe Dumnezeu pentru ocrotire și pentru ajutor. Iar Dumnezeu are ca prioritate să răspundă la rugăciunile celor ce vor să se întoarcă la El.

Nu titlul de pocăit este esențial ci atitudinea. Pe cel cu atitudine de regret și dorință de întoarcere Dumnezeu nu îl abandonează niciodată ci îi vine în ajutor. Încrede-te în El!

Daniel Chirileanu