Titlul și atitudinea

Devoțional zilnic 23 august 2019

“Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

Deși cuvântul ”pocăit” poate suna neplăcut sau demodat, el descrie  în realitate ceva foarte important și actual. Pocăința înseamnă să te oprești dintr-o călătorie ce merge în sens greșit și să te întorci cu totul în direcția bună. Un pocăit este așadar cineva care descopere că destinația lui este eronată, se oprește și se informează, corectează planul apoi, fără să mai ezite ori să aibă păreri de rău, pornește hotărât în direcția corectă. E posibil ca pe drumul întoarcerii să mai alunece, să mai obosească și chiar să mai cadă; e posibil ca dușmanul supărat să îi mai pună piedici și să îl ispitească, dar omul pocăit continuă să Îl roage pe Dumnezeu pentru ocrotire și pentru ajutor. Iar Dumnezeu are ca prioritate să răspundă la rugăciunile celor ce vor să se întoarcă la El.

Nu titlul de pocăit este esențial ci atitudinea. Pe cel cu atitudine de regret și dorință de întoarcere Dumnezeu nu îl abandonează niciodată ci îi vine în ajutor. Încrede-te în El!

Daniel Chirileanu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro