Toate suntem prințese!

Devoțional de seară

Ce frumoasă eşti, iubito, ce frumoasă eşti! – Cântarea cântărilor 4:1

Îmi place foarte mult să fiu în compania prietenilor, să mă bucur de mâncare bună şi de conversaţie. În alte ocazii, mă bucur să fiu intr-un cadru public, simţind un grad de încredere în sine, sau poate doar simţindu-mă confortabil. Am fost creaţi să ne bucurăm de tovărăşia altora şi avem nevoie unul de celălalt.

Însă, pe măsură ce am înaintat în vârstă, par să crească la număr ocaziile în care sunt în elementul meu — în zona mea de confort — şi cineva mai tânăr, mai frumos şi mai talentat decât mine intră în cameră. Aceasta distruge imaginea mentală pe care o am despre mine, zguduindu-mi încrederea de sine şi făcându-mă să mă simt mai puţin confortabil.

Nostim cum se întâmplă acest lucru.

Simţământul de inferioritate poate fi copleşitor uneori. Acele sentimente ne pot face să oferim mai puţin decât ceea ce avem mai bun. De partea cealaltă, nesiguranţa îi poate face pe unii oameni să devină de-a dreptul plini de ură. Dar acestea sunt doar sentimente; ele nu sunt realităţi. Ca fiice ale Regelui, nu ar trebui să ne simţim astfel – noi suntem demnitari împărăteşti, un neam de prinţese!

Fiecăreia dintre noi, care a devenit un membru al familiei cereşti, i-au fost oferite daruri (Efeseni 4:7-12). Cred că este foarte uşor să invidiez pe cineva care are un dar pe care eu nu-l am sau pe cineva care este mai înzestrat decât mine într-un domeniu.

Însă, în înţelepciunea lui Dumnezeu, El a ales darurile pe care să mi le dea; lucrarea mea este să le dezvolt cât pot eu de bine. El a ştiut exact unde mă voi afla în acest moment şi care sunt nevoile din jur pe care le-aş putea împlini.

El nu m-a chemat să fiu tu, ci doar cea mai bună variantă a mea, aşa cum m-a făcut El să fiu. Povara încercării de a te măsura cu altcineva este una grea. Vestea bună este că Dumnezeu nu a intenţionat să o port!

Aţi auzit vreodată vorba: „Oricine este frumos dacă celuilalt îi place ceea ce vede”? Ei bine, încă mai am veşti bune: Isus crede că tu eşti frumoasă — suficient de frumoasă pentru a fi mireasa Lui (a face parte din biserica Lui). Când vom fi împodobiţi în haina de nuntă pe care El o aduce, El va vedea doar frumuseţe – în fiecare dintre noi. Asta pentru că fiecare dintre noi este specială. Încrederea în sine nu ar trebui să ne fie zguduită de nimeni. Toate suntem prinţese!


Sylvia Stark

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit