Top 10 postări pe Devoționale.ro

Devoțional pentru tineri 2 ianuarie 2018
 La început de an facem bilanțul anului care tocmai a trecut. Așa că am făcut pentru dumneavoastră un top al celor mai apreciate postări de anul acesta:

Locul 1

Din afară e foarte uşor să judecăm: un neisprăvit, un neputincos, dacă ar avea voinţă s-ar vindeca, un om de nimic etc., lucruri care ne trec prin cap şi care, după părerea nostră, ne plasează deasupra lor. Dar suferinţa adâncă pe care o trăiesc o uităm sau nu vrem să o luăm în seamă.

Locul 2

Din afară e foarte uşor să judecăm: un neisprăvit, un neputincos, dacă ar avea voinţă s-ar vindeca, un om de nimic etc., lucruri care ne trec prin cap şi care, după părerea nostră, ne plasează deasupra lor. Dar suferinţa adâncă pe care o trăiesc o uităm sau nu vrem să o luăm în seamă;

Locul 3

Uneori El permite ca un deces să intervină la un moment care ni se pare nouă nepotrivit. Dar dacă Îl cunoaştem, noi nu ne vom îndepărta de El atunci când încercările ne copleşesc, ci mai degrabă vom continua să stăm alături de El pentru că Îl cunoaştem şi ne încredem în El.

Locul 4

Există putere în rugăciune. Numai prin rugăciune şi prin comuniune cu Dumnezeu vom putea să căpătăm putere pentru a birui uneltirile Satanei. Cu cât vom înţelege mai bine importanţa rugăciunii, cu atât ne vom ruga mai mult.

Locul 5

 „Prin legătura cu Hristos, prin rugăciune şi studiul marilor şi preţioasele adevăruri ale Cuvântului Său, noi vom fi hrăniţi aşa cum sunt hrănite nişte suflete flămânde; şi după cum se întâmplă cu cei însetaţi după apa fizică, tot aşa şi noi vom fi reîmprospătaţi la fântâna vieţii.”

Locul 6

Dacă îţi vei lua timp în fiecare dimineaţă, ca să stabileşti o legătură şi o părtăşie vie cu Dumnezeu, şi dacă vei rămâne lângă El, indiferent ce s-ar întâmpla, tu vei găsi odihna şi pacea despre care vorbea Isus când a zis: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”

Locul 7

Un simplu „Dumnezeu să te binecuvânteze”, ieşit de pe buzele tale sau scris de mâna ta, va fi suficient pentru a umple de speranţă un suflet îngrijorat. Tu eşti un agent al binecuvântărilor Dumnezeului atotputernic.

Locul 8

Un simplu „Dumnezeu să te binecuvânteze”, ieşit de pe buzele tale sau scris de mâna ta, va fi suficient pentru a umple de speranţă un suflet îngrijorat. Tu eşti un agent al binecuvântărilor Dumnezeului atotputernic.

Locul 9

Este Isus în centru în casa ta, în viaţa ta şi în relaţiile tale? Este El tema gândurilor şi conversaţiilor noastre? Oare nu cumva avem nevoie să venim la El şi să ne pocăim de faptul că L-am lăsat mereu să bată la uşa inimii noastre?

Locul 10

Viaţa noastră spirituală începe când noi venim la Dumnezeu pentru prima oară, şi acceptăm neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre. Viaţa noastră spirituală continuă şi se dezvoltă prin reînnoirea zilnică a consacrării noastre şi prin petrecerea zilnică a unui timp special de comuniune cu El.

Notă

Acest clasament se bazează pe statisticile oferite de analytics.google.com și exclude vizualizările indirecte prin preluările partenerilor (prin tehnologia RSS).
Vă mulțumim pentru că rămâneți alături de noi!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro