Tovarășe de rugăciune

Devoțional zilnic

Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor. – Matei 18:20

Pentru ca orice veţi cere de la Tatăl, în Numele Meu, să vă dea. – Ioan 15:16

Uau! Încă o minune! Kathy, o tovarăşă de rugăciune dragă sufletului meu, m-a sunat cu o cerere pentru rugăciune şi cu o făgăduinţă biblică pe care voia să o vadă împlinită. De fiecare dată când sună ea, Dumnezeu pare că aşteaptă undeva pe-aproape ca să înfăptuiască o minune uimitoare. De această dată, Dumnezeu deschidea calea pentru un nou proiect misionar roditor pentru micuţa noastră „biserică din pădure”.

Kathy a simţit îndemnul să comande materiale pentru seminare de la o organizaţie care ajută oamenii să se recupereze în urma dependenţelor. Acest seminar era exact lucrul de care aveam nevoie în comunitatea noastră. Deşi Kathy comandase cărţile şi materialele destul de devreme, acestea nu au ajuns, iar programul nentru comunitate urma să înceapă în doar două zile.

Făcuserăm reclamă peste tot în zonă. Vestea despre un program de paisprezece săptămâni cu patru grupe de lucru s-a răspândit rapid şi mulţi oameni nerăbdători veneau să se înscrie în speranţa că pot primi ajutor. Acum mai erau doar două zile nină la data de începere şi încă nu aveam materialele. I-am contactat pe membrii bisericii şi am demarat un lanţ de rugăciune stăruitoare pentru directoarea programului şi pentru scumpa mea tovarăşă de rugăciune. Apoi – lăudat fie Domnul! – cu o zi înainte de deschidere, a ajuns o cutie destul de voluminoasă din partea respectivei organizaţii, plină cu atât de necesarele manuale de lucru şi cu alte materiale.

Kathy, cu dureri din cauza unor spasme la coloana vertebrală, i-a întâmpinat pe participanţi cu zâmbetul pe buze. Cât de dornici erau să pună capăt luptelor cu dependenţa! În timp ce Kathy stătea curajoasă în faţa cursanţilor, eu m-am furişat afară şi am început să mă rog pentru tovarăşa mea de rugăciune. De îndată, durerea și dispărut şi ea a reuşit să ducă la bun sfârşit cursul. Multe minuni s-au întâmplat pe toată perioada acelor seminare.

Cu adevărat, Dumnezeu încă face minuni când tovarăşii de rugăciune petrec timpul unii cu ceilalţi şi cu Dumnezeul lor. „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor” (Eclesiastul 4:9). Dacă nu ai o tovarăşă de rugăciune, găseşte-ţi una şi apoi poţi fi martoră la ce face Dumnezeu ca răspuns la rugăciunile înălţate cu credincioşie şi stăruinţă.

Patty L. Hyland

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit