Trandafir și spin

Devoțional zilnic 4 martie 2020

Mi-a fost pus un țepuș în carne. – 2 Corinteni 12:7

Pustiul și țara fără apă se vor bucura; pustietatea se va veseli și va înflori ca trandafirul. – Isaia 35:1

Floarea mea preferată este trandafirul și niciodată nu am putut să înțeleg de ce o floare atât de frumoasă are spini. Mai târziu am aflat că spinii de pe trandafiri sunt un mecanism de apărare, ceva menit să îi protejeze de rău. După ce m-am mutat dintr-un oraș mare la țară, obișnuiam să trimit scrisori, iar pe plic desenam un trandafir colorat. Eu și soțul meu, care este orb, de obicei facem altarul de seară după cină. Într-o zi i-am prezentat o idee nouă, ceva de inclus în devoțiunea noastră. După ce terminam de cântat, fiecare trebuia să spună ceva despre ziua lui, sub formă de trandafir și de spin. De fiecare dată când aveam musafiri îi includeam și pe ei și întotdeauna erau nerăbdători să avem momentele acestea împreună. Acesta a devenit un obicei pentru familia noastră. Unii membri ai familiei chiar au continuat această practică și după ce au plecat de acasă.

Într-o zi, la altar, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Serita (fiica noastră); sper că este bine.” Acest spin a rezistat trei zile. În a patra zi a sunat fiica noastră. Ea a spus: „Doar voiam să văd cum sunteți. Eu sunt bine. Ce face tata?” Vorbele acestea i-au adus un zâmbet larg pe față. Acum știa ce face fetița lui. Spinul acela s-a transformat într-un trandafir.

Zilele au trecut. Apoi, la altar, cam la o săptămână după aceea, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Tiger (fiul nostru) de trei săptămâni. Sper că este bine.” Ei bine, următoarele două zile spinul a rămas neschimbat. Apoi, în a treia zi, imediat după ce ne-am terminat de împărtășit trandafirii și spinii din acea zi, a sunat telefonul. După cum probabil ați ghicit, era Tiger, fiul nostru cel mare. I-am spus că fusese „spinul” tatălui lui în ultimele trei zile.

El a râs și a spus: „Spune-i lui tata că sunt bine – doar că am două locuri de muncă și încerc să îmi întrețin familia.” Am vorbit cam treizeci de minute cu el.

Foarte uimit, soțul meu a spus: „Dragă, Dumnezeu chiar răspunde la rugăciuni. Când Serita a sunat, am crezut că a fost doar o coincidență. Dar apelul de la băiatul nostru a fost ca un răspuns la rugăciune – dulce ca trandafirul.”

Trandafirul meu pentru tine astăzi este să îți amintești întotdeauna că ai un Dumnezeu care acționează ca un „mecanism de apărare” și aude rugăciunile. El ține la distanță spinii lui Satana.

Elaine J. Johnson

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro